ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ01162022

Πεμ, 13 Ιαν 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Παραθαλάσσιο ξενοδοχείο υψηλής ποιότητας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει 700 ανθρώπους - Σήμερα οι πρώτοι 200

Το ξενοδοχείο Grand Bleu στην Ερέτρια, δεν άνοιξε φέτος το καλοκαίρι. Φαίνεται ότι μπορεί να ανοίξει χειμώνα ώστε να φιλοξενήσει 700 μετανάστες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχείο αγοράστηκε από επιχειρηματίες ακριβώς για τον σκοπό αυτό. Ωστόσο η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι η Ερέτρια έχει ήδη επιβαρυνθεί απο τη φιλοξενία μεταναστών και δεν έχει περιθώρια να δεχθεί κι άλλους.

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι το ξενοδοχείο Grand Bleu, είναι ένα παραθαλάσσιο ποιοτικό ξενοδοχείο με δική του παραλία, μικρό λιμανάκι, πισίνα και όλες τις σύγχρονες υποδομές που όμως αντί να παραμείνει στην τουριστική αγορά αξιοποιείται έτσι. Μάλιστα θα είναι το τέταρτο ξενοδοχείο στην Ερέτρια που θα φιλοξενήσει μετανάστες.
 Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να καταλύσουν στο Grand Bleu 200 περίπου αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Ο σχεδιασμός είναι να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία οι πρόσφυγες μέσα σε ένα διάστημα δύο μηνών το ανώτερο.
Γι' αυτό το σκοπό, έχουν τη συνδρομή του κράτους βάσει προγράμματος, το οποίο έχει ως στόχο την ενσωμάτωση προσφύγων στην κοινωνία μας.

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Γιάννης Δημητρόπουλος εξέδωσε αμέσως μετά την γνωστοποιηση των προθέσεων αυτών ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ο δήμος έχει εξαντλήσει το ποσοστό φιλοξενίας μεταναστών που του αναλογεί και ότι είναι αντίθετος στην άφιξη νέων προσφύγων. Επιφυλάσσεται μάλιστα για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Η ανακοίνωση του δημάρχου έχει ως εξής:
" Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα 30-10-2020, ότι επίκειται η εγκατάσταση ικανού αριθμού μεταναστών σε ξενοδοχειακή μονάδα του Δήμου Ερέτριας.
Η εν κρυπτώ και ξαφνική υλοποίηση της εγκατάστασης, ώστε να δημιουργηθεί τετελεσμένο γεγονός, εν μέσω πανδημίας, έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.
Ο Δήμος όπως έχει ήδη αναφερθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο , σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο,έχει εξαντλήσει το ποσοστό φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων που του αναλογεί και είναι δυσανάλογο προς τον πληθυσμό του.
Ως Δημοτική Αρχή διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις τις οποίες καταγγέλλουμε επιφυλασσόμενοι για τις περαιτέρω δυναμικές ενέργειές μας".
ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Στο πλευρό του Δήμου Ερετρίας τάσσεται η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας και ζητά να μην εγκατασταθούν άλλοι μετανάστες στην περιοχή .
«Η αθρόα εγκατάσταση μεταναστών σε 4 ξενοδοχειακές μονάδες της Ερέτριας, αποτελεί ταφόπλακα για τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και κατά επέκταση όλου του νησιού» τονίζει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.