ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10232021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η Εύβοια είναι πάντα ένας ξεχασμένος νομός

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η Εύβοια είναι πάντα ένας ξεχασμένος νομός

Ο πρώην υπουργός Ν. Μαυραγάνης σε αποκλειστική συνέντευξη εξηγεί την εγκατάλειψη του νησιού ενώ μιλά και για το κόμμα "ΕΝΩΝΩ" που ίδρυσε.

Μόλις 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και όμως: Η Εύβοια μοιάζει με έναν νομό που βρισκεται σε μόνιμη εγκατάλειψη κάπου σε μια άκρη της χώρας. Εγκατάλειψη που περιγράφεται από το παμπάλαιο οδικό δίκτυο, τα ξεπερασμένα λιμάνια, την πλήρη έλλειψη σχεδίου και πολλά άλλα.

Ο Ευβοιώτης κ. Νίκος Μαυραγάνης θήτευσε Υπουργός Υποδομών και σε συνέντευξή του στο "ΕΤ", εξηγεί γιατί η Εύβοια είναι μονίμως ένας ξεχασμένος νομός:

ΑΠ: Με μια φράση, λόγω του κομματικού συστήματος η ιδιαίτερη Πατρίδα μου, η Εύβοια, πάντα παραγκωνιζόταν. Να θυμίσω τον αγώνα μου για την παράκαμψη της Χαλκίδας όπου εγώ ανακάλυψα έκπληκτος ότι ενώ το εξήγγειλαν συνεχώς, δεν είχαν γίνει οι... απαλλοτριώσεις! Το έργο δεν μπορούσε να ξεκινήσει.
Λειτουργεί έτσι το πολιτικό σύστημα εξουσίας ώστε και οι δικές μου προσπάθειες, για να τη βοηθήσω, - οι προσπάθειες ενός Υπουργού - «τορπιλίζονταν» τότε από ενδοκυβερνητικούς ανταγωνισμούς. Ακόμη προκειμένου να αποτρέψω την τοποθέτηση των «θανατηφόρων» για την οικονομία της Εύβοιας διοδίων, χρειάσθηκε να αντιπαρατεθώ σκληρά μέσα και έξω από κυβερνητικούς κύκλους. Η Εύβοια είναι μία ξεχασμένη μεγαλόνησος και αυτό πρέπει να αλλάξει.

ΕΡ: Ωστόσο επιτρέψτε μου. Άλλοι νομοί τα πάμε πολύ καλά με το... ίδιο πολιτικό σύστημα.
ΑΠ: Συμφωνώ μαζί σας. Έχει ευθύνες και η τοπική κοινωνία, δηλαδή αυτοί που την εκπροσωπούν. Οι τοπικοί βουλευτές έχουν μετατραπεί, τις περισσότερες φορές, σε μεταφορείς εντολών της κεντρικής εξουσίας προς τις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το ακριβώς αντίστροφο.

ΕΡ: Ιδρύσατε το κόμμα "ΕΝΩΝΩ". Γιατί;
ΑΠ: "Όταν ζεις σε ένα κόσμο, που ολοένα και περισσότερο γίνεται απάνθρωπος, άδικος, αντιφατικός και πάνω από όλα επικίνδυνος για την Κοινωνία των Ανθρώπων, για τα Έθνη, τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες, έχουμε δύο δρόμους. Αυτόν της σιωπής και αυτόν της δράσης και της προσπάθειας.
Σε αντίθεση με τα λοιπά κόμματα, το ΕΝΩΝΩ επέλεξε το δεύτερο δρόμο, που εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας"!

ΕΡ: Πώς θα ξεπεράσετε κόμματα που έχουν χρηματοδότηση και πρόσβαση στα ΜΜΕ;
ΑΠ: Τα κόμματα σήμερα στην Ελλάδα μοιάζουν με ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.Εμείς ΔΕΝ είμαστε επιχείρηση. Το ΕΝΩΝΩ είναι Δίκτυο – Κοινότητα, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν, ότι οι Άνθρωποι ερχόμαστε σε αυτόν τον Κόσμο Ελεύθεροι στα σώματα και τις ψυχές μας και έτσι οφείλουμε να παραμείνουμε μέχρι τέλους. Γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ΦΑΣΙΣΜΟΣ για οποιαδήποτε αιτία, ακόμη και για έναν ιό.
Τα κόμματα, ΔΕΝ έχουν πλατιά συμμετοχή των ανθρώπων στις αποφάσεις τους, γρήγορα μετασχηματίζονται σε «κλειστές ομάδες» συμφερόντων.Έτσι γίνονται γάγγραινα, που τρώει τις σάρκες κάθε φιλότιμης προσπάθειας είτε μέσα στην Κυβέρνηση, είτε στο Κοινοβούλιο, είτε στην ίδια την Κοινωνία.

ΕΡ: Πως επικοινωνεί το "ΕΝΩΝΩ" με τον πολίτη;
ΑΠ:  Στο ΕΝΩΝΩ μέσω της Πλατφόρμας enonoellada.gr, δημιουργούνται τοπικές και θεματικές κοινότητες, συζητούνται θέματα, ωριμάζουν ιδέες και συνεργασίες, λαμβάνονται αποφάσεις, γίνονται ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα κ.λ.π.

ΕΡ: Πολύ συχνά μιλάτε για μείωση των ελευθεριών μας μέ αφορμή την πανδημία...
ΑΠ: Ο ιός αυτός έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να συμπιέσουν κι άλλο οικονομικά ανθρώπους, επιχειρήσεις, κράτη. Εμφανίσθηκαν μερικοί, υποτιθέμενοι ανθρωπιστές ανά τον κόσμο, που είπαν, ότι πρέπει να κλείσουμε τα πάντα (οικονομία, κοινωνία, κράτη), επιβάλλοντας καραντίνες, για να μας προστατεύσουν.
Είπαν σε Υπερδανεισμένους Λαούς, κράτη, επιχειρήσεις, οικογένειες ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ, που ποτέ δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, ώστε να ετοιμάσουν έναν νέο οικονομικό «καιάδα». Στην Ελλάδα, βρήκαν την ώρα να φέρουν και ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ νόμο, με τον οποίο θα πτωχεύουν όλοι (αγρότες επαγγελματίες, συνταξιούχοι, έμποροι, υπάλληλοι) και μάλιστα και αν ακόμη πληρώνουν περίπου τα μισά χρήματα για τις υποχρεώσεις τους και πάλι από την 01.01.2021 θα τους πτωχεύουν όλους και θα θέτουν σε εκκαθάριση και πλειστηριασμό όλη την περιουσία τους.
Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν, ότι οι Άνθρωποι ερχόμαστε σε αυτόν τον Κόσμο Ελεύθεροι στα σώματα και τις ψυχές μας και έτσι οφείλουμε να παραμείνουμε μέχρι τέλους. Γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ΦΑΣΙΣΜΟΣ για οποιαδήποτε αιτία, ακόμη και για έναν ιό. Άλλωστε με χαρά διαπιστώσαμε όλοι μας στην περίπτωση Τραμπ, ότι προφανώς είμαστε κοντά σε εύκολη θεραπεία, που μπορεί να διοχετευθεί στους ανθρώπους.