ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09262021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Χωρίς κτηνίατρο η Κάρυστος

Χωρίς κτηνίατρο η Κάρυστος

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή

Προβλήματα έχει προκαλέσει στους κτηνοτρόφους της περιοχής του Δήμου Καρύστου η μετακίνηση του μοναδικού δημόσιου κτηνίατρου από την Κάρυστο στην Αθήνα από τις αρχές Σεπτέμβρη.
Η μετακίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της «κινητικότητας» στο δημόσιο, όμως αφήνει ακάλυπτη μια μεγάλη κτηνοτροφική περιοχή, την πρώτη σε αριθμό αιγοπροβάτων στην Εύβοια. Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε ο ένας δημόσιος κτηνίατρος που υπήρχε ως τώρα επαρκούσε για την κάλυψη των αναγκών.
Μάλιστα, η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς τα ζώα ετοιμάζονται να γεννήσουν. Παράλληλα, η καθημερινή παρουσία κτηνιάτρου είναι αναγκαία και για μια σειρά γραφειοκρατικές εργασίες που υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν οι κτηνοτρόφοι. Τέλος, χωρίς τη μόνιμηπαρουσία κτηνιάτρου, είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν τα σφαγεία της περιοχής.
Με βάση τα παραπάνων το ΚΚΕ κατέθεσε ερωτήση στη Βουλή που αναφέρει:
"... Η απόφαση αυτή συμβάλει στο να ανέβει το κόστος παραγωγής των κτηνοτρόφων της Καρύστου καθώς τους αναγκάζει είτε να μετακινηθούν στο Αλιβέρι που απέχει 70χλμ από την Κάρυστο, είτε να στραφούν σε ιδιώτες κτηνίατρους. Αποτελεί άλλο ένα βήμα για το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων που ήδη δίνουν μεγάλο αγώνα για την επιβίωσή τους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να προσληφθούν άμεσα δύο δημόσιοι κτηνίατροι στην Κάρυστο".