ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09252021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Υπεγράφη η σύμβαση, γίνεται η δημοπράτηση, θα έχει ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια

Μετά τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας που ήταν σε εκκρεμότητα από το 2009, ένα ακόμη εμβληματικό έργο της Χαλκίδας που έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει, η ανάπλαση της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, φαίνεται να μπαίνει επιτέλους σε φάση υλοποίησης.
Η υπογραφή της σύμβασης, προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ έγινε την π. Παρασεκυή, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 Αφού υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση του έργου, μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2020 θα γίνει η δημοπράτηση του. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 34-36 μήνες.
Θυμίζουμε ότι το έργο, αφορά στην αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, μετά της ανάπλασης των επιφανειών της παρακείμενης πλατείας. Θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Χαλκιδέων µε χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων, ενώ θα επιβλέπεται από την Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων (ΥΝΜΤΕ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΣΠΑΝΟΥ, ΒΑΚΑ
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Μετά από μακρά διαδικασία ωρίμανσης είναι πολύ σημαντικό για την Χαλκίδα, ότι με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ξεκινά ένα έργο κρίσιμο για την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης, αλλά και για την αναπτυξιακή της δυναμική.
Η αποκατάσταση και επανάχρηση της Δημοτικής Αγοράς, σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στην ιστορία της Χαλκίδας.
Η αποκατάσταση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του βιομηχανικού κτηρίου της Αρέθουσας και η μετατροπή του σε Διαχρονικό Μουσείο, η οποία ολοκληρώνεται πολύ σύντομα, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς και την απόδοση με την παραδοσιακή της χρήση στους πολίτες και τους επισκέπτες της Χαλκίδας στο άμεσο μέλλον, προικοδοτούν την πόλη με δύο πολύ σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους, αλλά και με δύο πολύ ισχυρούς πόλους ανάπτυξης».
Φάνης Σπανός: «Η αναστήλωση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς είναι μια «ιστορική ευκαιρία» για την πόλη της Χαλκίδας και συνολικά της Στερεάς Ελλάδας. Στοχεύουμε στην αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστορικού, διοικητικού και εμπορικού κέντρου της πόλης, με θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής. Ένα εμβληματικό έργο με αναμφισβήτητο αναπτυξιακό χαρακτήρα, νέες θέσεις εργασίας και νέες προοπτικές για την τοπική κοινωνία».
Έλενα Βάκα: «Ένας πολυετής δρόμος ενεργειών φτάνει πλέον στο τέρμα. Με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Χαλκιδέων βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη δημοπράτηση του έργου της Δημοτικής Αγοράς.
 Η ολοκλήρωσή του αποτελεί προτεραιότητα και της παρούσας Δημοτικής Αρχής, καθώς σηματοδοτεί την αρχή μιας προσπάθειας ανάπτυξης και δημιουργίας ενός κέντρου της πόλης μας, που θα αποτελεί πόλο έλξης υπερτοπικού χαρακτήρα».