ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι06222021

Παρ, 18 Ιουν 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Ο Δήμος θα ζητήσει εξηγήσεις για κυριακάτικη Αγορά Κονιστρών

Ο Δήμος θα ζητήσει εξηγήσεις για κυριακάτικη Αγορά Κονιστρών

Εφαρμόζουμε τη νομιμότητα δηλώνει ο δήμαρχος Θ. Μπουραντάς

Η Κυριακάτικη (Λαϊκή) αγορά Κονιστρών το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται μια επίθεση ως προς τη νομιμότητα της με σκοπό να σταματήσει να λειτουργεί.
Η Αγορά αυτή λειτουργεί ανελλιπώς τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια δίνοντας την δυνατότητα στους μικροπαραγωγούς της περιοχής να πωλούν τα αγροτικά προϊόντα τους, στους δημότες να προμηθεύονται ντόπια νωπά αγροτικά προϊόντα και γενικά αποτελεί θεσμό (οικονομικό και πολιτιστικό) αλλά και σήμα κατατεθέν της πόλης των Κονιστρών.
Η Κυριακάτικη Αγορά Κονιστρών έχει άδεια λειτουργίας η οποία έχει εκδοθεί από την Νομαρχία Εύβοιας το έτος 1994 και κανονισμό λειτουργίας ο οποίος έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κονιστρών το έτος 1999.
Η άδεια λειτουργίας και ο κανονισμός είναι σε ισχύ, δεν υπάρχει απόφαση ανάκλησης και ήδη έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για επικαιροποίηση.
Ο Δήμος Κυμης - Αλιβερίου αναφέρει σχετικά: "... Με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των παραγωγών και κάτω από απειλή προστίμων μια μέρα πριν την ημέρα της λαϊκής, προχωρήσαμε στην αναστολή της Κυριακάτικης Αγοράς για τις 4/10/2020.
Παράλληλα θα ζητήσουμε άμεσα από κάθε εμπλεκόμενο αρμόδιο φορέα να μας ενημερώσει επίσημα και εγγράφως επεξηγώντας την Κ.Υ.Α. αν μπορεί να λειτουργήσει η Κυριακάτικη Αγορά με πώληση νωπών αγροτικών προϊόντων, και αν η Κ.Υ.Α. αυτή εφαρμόζεται και σε άλλες αντίστοιχες Κυριακάτικες Αγορές που λειτουργούν και στον Νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές ανά την επικράτεια.
Η Δημοτική Αρχή κινείται με σύνεση και υπευθυνότητα σεβόμενη τους νόμους με πρώτο στόχο την υγεία και ασφάλεια των δημοτών, προσπαθώντας να επιλύσει το πρόβλημα λειτουργίας της Κυριακάτικης (Λαϊκής ) Αγοράς Κονιστρών χωρίς λεονταρισμούς και εμπρηστικές δηλώσεις και κινήσεις".