ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07232021

Παρ, 23 Ιουλ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η λειτουργία του στήριζε μια ολόκληρη αγορά - Προτάσεις για εξορθολογισμό δράσεων σε συνδυασμό με το νέο Νοσοκομείο

Η αξιοποίηση του Παλαιού Νοσοκομείου Χαλκίδας επείγει. Αν το κτήριο δεν αξιοποιηθεί έγκαιρα, τότε θα είναι δεδομένο ότι θα επέλθει οικονομικός και κοινωνικός μαρασμός, σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο όπου εδώ και πολλά χρόνια, έχει ημιουργηθεί μια πλήρης οικονομική δραστηριότητα (αγορά) με πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως, φαρμακεία, είδη ένδυσης και υπόδησης, καταστήματα υγειονομικού υλικού, ιατρικών βοηθημάτων, μίνι Μάρκετ κ.ά.
Παράλληλα η αξιοποίηση του Παλαιού Νοσοκομείου, θα επιλύσει διαχρονικά λειτουργικά προβλήματα της πόλης αφού μπορεί να φιλοξενήσει δραστηριότητες που σήμερα είναι στο νοίκι ή σε ακατάλληλους χώρους.
Με βάση τα παραπάνω, σημαντική είναι η παρέμβαση - πρόταση του Νικόλαου Σιόλια – Μαθηματικού, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Χαλκίδας, ο οποίος επαναφέρει προτάσεις του δηλώνοντας ότι μπορεί να είναι μια αφορμή για να ξεκινήσει η συζήτηση αξιοποίησης του Παλαιού Νοσοκομείου, δηλαδή να προστεθούν κι άλλες ιδέες.
Θυμίζουμε ότι ήδη υπάρχει αίτημα το κτήριο να περάσει στον Δήμο (όπως έγινε και στην Λαμία).
Σήμερα, η ιδιοκτησία του κτηρίου είναι κοινή (Υπουργείο Υγείας και Δήμος Χαλκιδέων) και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρα προγραμματική συμφωνία των δύο φορέων για τη μελλοντική χρήση του.
Ο κ. Σιόλας προτείνει επίσης και αξιοποιήσεις χώρων του νέου νοσοκομείου.

 Σχετικά αναφέρει:
Το ημιυπόγειο (εκεί που σήμερα βρίσκονται τα Εξωτερικά Ιατρεία) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση (με υπνωτήριο) και φροντίδα των αστέγων της Πόλης.
Στο μισό Ισόγειο, μπορεί να λειτουργήσει Μονάδα πρωτοβάθμιας Υγείας, Αστικού Τύπου, για τις ανάγκες των Πολιτών, όπως μπορεί να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ΚΕΠ υγείας.
Να μεταφερθούν το Γραφεία και οι Υπηρεσίες των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως του παλιού ΟΠΑΔ (που τώρα λειτουργούν σε νοικιασμένο κτήριο).
Στο άλλο μισό, μπορεί να λειτουργήσει τμήμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Χαλκίδας, με δανειστική βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και αίθουσα εκδηλώσεων, ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε και εμπλέξουμε τα ζητήματα του Πολιτισμού και της φιλαναγνωσίας.
 Είναι πασιφανές το μεγάλο θέμα που υπάρχει στην Πόλη, που δεν μπορεί να «κρυφτεί» πια: τα ουσιοεξαρτημένα άτομα, που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Πόλης. Οι ανύπαρκτες ή υπολειτουργούσες δομές δεν μπορούν πια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Και βέβαια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αστυνομικά μέτρα. Πρέπει να βρεθεί χώρος, που θα στεγάσει τον ΟΚΑΝΑ και τα κέντρα ελεγχόμενης χρήσης, με ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.
 Να δημιουργήσουμε «ξενώνα προστασίας κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού», θέτοντας υπό προστασία γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί εντός και εκτός οικογένειας, μαζί με τα παιδιά τους. Είναι θετική η εμπειρία από τη λειτουργία – μ΄ όλα τα προβλήματα που υπάρχουν- του Συμβουλευτικού Σταθμού στα πλαίσια της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλου (ΓΓΙΦ) στον Δήμο της Χαλκίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ