ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07052022

Παρ, 01 Ιουλ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Σε περιοδεία του Φάνη Σπανού καταγράφησαν τα έργα που προχωρούν αλλά και οι ελλείψεις που... επιμένουν

Μια ολοήμερη περιοδεία στον Δήμο Καρύστου που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, έφερε στην επιφάνεια μόνιμα προβλήματα της περιοχής που η επίλυση τους καθυστερεί χρόνια παρά τη σημασία τους. 
Ο κ. Σπανός αναγνώρισε την αναγκαιότητα για αναγκαίες παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και των λιμενικών υποδομών, άκουσε για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση με τις Κυκλάδες, τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, την ολοκλήρωση της οδού Στύρα – Πόρτο Λάφια, καθώς και την ολοκλήρωση της οδικής «κύκλωσης» του Καφηρέα.

Ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στον Δήμο Καρύστου ώστε να ενημερωθεί για τις εκκρεμότητας ουσίας της περιοχής αλλά και για να ενημερωθεί για την πορεία του συνόλου των έργων που χρηματοδοτεί ή και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην περιοχή.
Τον Φάνη Σπανό συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Βαγγέλης Κούκουζας, Κώστας Γαλάνης και Μαρία Αναγνώστου και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Εύβοιας. Μαζί τους ήταν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος με τοπικούς φορείς.
Ειδικότερα, στη ΔΕ Στύρων επισκέφθηκε κατά σειρά:
  • Το έργο διαμόρφωσης της εισόδου του Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης
  • Το χώρο του Αλιευτικού Καταφυγίου που εξετάζεται με τον ΟΛΝΕ ως νέα πιθανή χωροθέτηση λιμανιού στην περιοχή.
  • Τον υπό κατασκευή δρόμο «Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα», για τον οποίο κατά την προηγούμενη Περιφερειακή θητεία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις στο μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών, απεμπλάκησαν τα ζητήματα αδειοδοτήσεων και ανανεώθηκε η διαθέσιμη χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση,  στόχος είναι μέσα στο φθινόπωρο θα λυθεί η εμπλοκή με την ανάδοχο εταιρεία και ως το τέλος του έτους να υπογραφεί σύμβαση με νέο ανάδοχο για την κατασκευή του νότιου τμήματος του δρόμου.
Ακόμη, ο κ. Σπανός ανακοίνωσε από τα Στύρα,  ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η διαδικασία ένταξης στο LEADER  της μετατροπής δημοτικού κτιρίου σε Πολιτιστικό Κέντρο, με προϋπολογισμό 500.000 €, ενώ συζητήθηκε και η προοπτική διαμόρφωσης της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας.
Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε την Δ.Ε. Μαρμαρίου και συγκεκριμένα τα έργα «Διασταύρωση Μαρμαρίου – Μαρμάρι», προϋπολογισμού 2.000.000 €, και «Βελτίωση και Ανάπλαση Παραλίας Μαρμαρίου» προϋπολογισμού 1.100.000  €,  που αμφότερα βαίνουν προς ολοκλήρωσή.
Ο κ. Σπανός συνομίλησε διεξοδικά με τους κατοίκους και ζήτησε την άμεση κατάθεση τυχόν βελτιωτικών προτάσεων δια μέσου των φορέων, ώστε αυτές να αξιολογηθούν κατά την τελευταία φάση κατασκευής.
Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καρύστου όπου συναντήθηκε με τη Δημοτική Αρχή και Τοπικούς Συμβούλους αλλά και συλλογικούς φορείς και κατοίκους, με τους οποίους είχε έναν παραγωγικό διάλογο για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
«Η επίσκεψή μας στη Νότια Καρυστία, είχε ως στόχο να δούμε την πορεία των έργων και των δράσεών μας. Κυρίως όμως, να ακούσουμε την τοπική κοινωνία, όπως αυτή εκφράζεται από τη Δημοτική Αρχή, τις κοινότητες, τους συλλόγους, αλλά και κάθε πολίτη ατομικά. Η δουλειά γίνεται στο γραφείο, αλλά έξω στην κοινωνία μαθαίνεις ποια πραγματικά είναι η δουλειά που έχεις να κάνεις», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.