ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΗΣΩΝ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΗΣΩΝ

Θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με δήλωση Πλακιωτάκη στη Βουλή

Μια διαχρονική και χωρίς βάση αδικία σε βάρος της Εύβοιας θα αποκατασταθεί. Ο νομός έχει εξαιρεθεί από ένα πλήθος αναπτυξιακών κινήτρων που αφορούν τα ελληνικά νησιά, γιατί λόγω της γέφυρας Χαλκίδας δεν θεωρείται... νησί. 
Το σύνολο των φορέων της Εύβοιας (Επιμελητήριο, Δήμοι κ.α.), επιτακτικά ζητούν άρση της αδικίας και φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να το πράξει.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται νομοθετική παρέμβαση με την οποία η χωρική αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα επεκταθεί και στην Εύβοια.
 Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε με απάντηση του, οΥπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης σε Ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, με θέμα ακριβώς αυτόν τον άδικο αποκλεισμό της Εύβοιας από τη «νησιωτικότητα».
Ο Υπουργός υπενθύμισε ότι " η κατάφωρη αδικία σε βάρος της Εύβοιας και των κατοίκων της, συνετελέσθη όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαίρεσε το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας από το χωρικό πεδίο του νόμου 4597/2019". Και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι:
- Στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας μετά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, θεσπίζεται νέα νησιωτική πολιτική που θα στηρίζει τη νησιωτική επιχειρηματικότητα και τη θαλάσσια οικονομία, συμπεριλαμβανομένης και της Εύβοιας.
- Ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας εντάχθηκε στον προγραμματισμό διαβουλεύσεων του Υπουργείου, προκειμένου να διερευνηθούν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης που δημιουργεί η θάλασσα και τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, με στόχο την άρση των ανισοτήτων μεταξύ νησιωτικών περιοχών και ηπειρωτικής χώρας.