ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07052022

Παρ, 01 Ιουλ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Τηλεδιάσκεψη για αντιμετώπιση των κρουσμάτων στην Εύβοια

Τηλεδιάσκεψη για αντιμετώπιση των κρουσμάτων στην Εύβοια

Έκτακτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες, με θέμα την ενημέρωση και το συντονισμό ενεργειών για την προστασία έναντι του κορονοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στην Π.Ε. Εύβοιας, σε συνέχεια των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Σέρβων πολιτών στην περιοχή της Β. Εύβοιας.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ κ. Σταύρος Τσελάς, ο Συντονιστής Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος ΠΣτΕ κ. Αγάλος Φωτόπουλος και το στέλεχος του ΕΟΔΥ κ. Γεράσιμος Γερολυμάτος.
Από τη σύσκεψη έγινε σαφές ότι, έχουν ήδη ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού τόσο των κρουσμάτων όσο και των ατόμων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με αυτά, ενώ έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες στους επαγγελματίες των τουριστικών καταλυμάτων στα οποία αυτά διαμένουν.
Στη συνέχεια συμφωνήθηκαν οι εξής ενέργειες:
Άμεση ιχνηλάτηση και διενέργεια τεστ στις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Ενεργοποίηση των κλιμακίων ελέγχου του ΕΟΔΥ, της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ και της Πολιτικής Προστασίας για τη διενέργεια των απαραίτητων δειγματοληψιών στην περιοχή
Μετακίνηση κρουσμάτων στο επιλεγμένο κατάλυμα καραντίνας
Έλεγχος και συστάσεις στις εμπλεκόμενες τουριστικές μονάδες για την αυστηροποίηση εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να περιορισθεί η διασπορά των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: "Στενή και άμεση συνεργασία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού για την αντιμετώπιση και διαχείριση των κρουσμάτων covid-19 που χθες εντοπίστηκαν.
Κινητοποιούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και ενεργοποιούμε κάθε μέσο προκειμένου να επιστρέψει το συντομότερο η περιοχή στην κανονικότητα. Απαραίτητη και καθοριστική για ακόμα μια φορά, θα είναι η υπεύθυνη στάση πολιτών και επισκεπτών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με το σεβασμό των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας".