ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07052022

Παρ, 01 Ιουλ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΤΟ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ"

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΤΟ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ"

Πρόσκληση Θεοδωρικάκου σε όλους τους Δήμους του νομού να ενταχθούν στο πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, για πλήθος έργων υποδομών και μελετών

Από την Χαλκίδα όπου βρέθηκε χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κάλεσε όλους τους Δήμους του νομού και της Στερεάς να ενταχθούν στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" ώστε να προωθήσουν έργα λιμνάζοντα αλλά και αναγκαία για τις περιοχές τους.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επέλεξε την Χαλκίδα για να παρουσιάσει την μεγάλη αυτή ευκαιρία παρουσία όλων των Δημάρχων και του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού.
Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους, να εντάξουν έργα πολλών κατηγοριών. Είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο (όπως πρόσφατα το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»), που αν αξιοποιηθεί σωστά, θα βοηθήσει τα μέγιστα το Δήμο μας να κάνει μικρά και μεγάλα έργα σε πολλούς τομείς, αφού το πρόγραμμα ενδεικτικά περιλαμβάνει:
mΈργα ύδρευσης για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και την εξοικονόμηση του νερού με σύγχρονες μεθόδους.
mΟλοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων που αφορά την αναβάθμιση υπαρχόντων βιολογικών καθαρισμών, κατασκευές νέων δικτύων αποχέτευσης και ιδιαιτέρως στους μικρούς οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων νέους βιολογικούς καθαρισμούς καθώς αυτοί δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.
mΟλοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων, γωνιές ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, τη διαχείριση των βιοαποβλήτων.
mΜελέτες και έργα για την αντισεισμική προστασία των σχολείων και των αυτοδιοικητικών κτιρίων.
mΑνοιχτοί χώροι ένα πρόγραμμα αναβάθμισης χωρών αθλητικών υποδομών, αναψυχής για τα παιδιά, με στόχο τη βελτίωση παρεχομένων υπηρεσιών και την ασφάλεια των παιδιών. Σε αυτή την πρόσκληση επίσης εντάσσεται το πρόγραμμα ελεύθερης πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ακτές και στις θάλασσές μας.
mΈργα αγροτικής οδοποιίας.
mΞεχωριστή πρόσκληση για μελέτες , με στόχο να διευκολυνθούν όλοι οι δήμοι που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα οι δήμοι με σοβαρές ελλείψεις στις τεχνικές τους υπηρεσίες και πολλά άλλα.
Ο χρόνος συμμετοχής σε αυτές τις προσκλήσεις ξεκινά από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και τελειώνει 31 Δεκεμβρίου 2020. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμος μας θα αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις προσκλήσεις σε όλες τις κατηγορίες, ώστε να επιτύχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.
- Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου εντάσσονται μέχρι στιγμής 50 έργα σε δήμους της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 115 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα («Φιλόδημος») αλλά δεν διέθεταν επαρκή χρηματοδότηση για να εκτελεσθούν.