ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09202020

Παρ, 18 Σεπ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΜΟΛΙΣ 19 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗN ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΟΛΙΣ 19 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗN ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η πανδημία του κορoνοϊού δεν άγγιξε την περιφέρειά μας αφού δεν είχαμε ούτε έναν νεκρό - Εννέα τα κρούσματα στην Εύβοια

Εξαιρετική απεδείχθη η επίδοση της Στερεάς Ελλάδας απέναντι στον κορονοϊό. Η περιφέρειά μας όλους αυτούς τους μήνες είχε μόλις 19 κρούσματα. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, σε Ευρυτανία και Φωκίδα δεν υπήρξε κανένα κρούσμα κορονοϊού, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανήλθε σε δεκαεννέα.

Ειδικότερα, εννέα κρούσματα στην Εύβοια, τέσσερα κρούσματα στην Βοιωτίας και έξι στην Φθιώτιδα, εκ των οποίων τα επτά κρούσματα νοσηλεύτηκαν σε μονάδες υγείας.  Επιπλέον αυτών  είχαμε και τα κρούσματα στο ΚΦΠ Ριτσώνας, όπου με άμεσες ενέργειες όλων των φορέων αποφεύχθηκε η εξάπλωση.
Για να επιτευχθεί αυτή η μεγάλη επίδοση, είχαμε ασφαλώς τη σημαντική συμβολή των πολιτών που αντελήφθησαν τη σημασία της ατομικής ευθύνης. Επίσης παρά τη σχεδόν μηδενική διασπορά  του ιού, πρέπει να μνημονεύσουμε την εξαιρετική κινητοποίηση Περιφέρειας, Δήμων και Νοσοκομειακών μονάδων που ετοιμάστηκαν γοργά για κάθε ενδεχόμενο.
ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ:
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Εύβοια και Στερεά οδεύουν πλέον προς τη σταδιακή αποδέσμευση της κοινωνίας και της οικονομίας. Με αφορμή τη δεύτερη περίοδο που περνάμε, ο Φάνης Σπανός ευχαρίστησε ιδιαίτερα το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών και των νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ, τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους, όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Ακόμη, ο κ. Σπανός ανακοίνωσε πως προσχωρεί στην προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, ύψους 4 εκατ. ευρώ, με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ύστερα από τη συνεργασία με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Στερεάς εκπονεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην Οικονομία, το οποίο διαρθρώνεται κατά κλάδο και διαμορφώνεται μέσα από διαβούλευση με τους επαγγελματικούς φορείς, όπως Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Εργατικά Κέντρα, ελεύθερους επαγγελματίες και εν γένει με το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας.
«Ξεπερνώντας την υγειονομική φάση της πανδημίας, το βλέμμα μας στρέφεται τώρα στην ανόρθωση της Περιφερειακής μας Οικονομίας. Ταυτόχρονα, θωρακίζουμε υγειονομικά την Περιφέρειά μας με ιατρικό εξοπλισμό αξίας 4 εκ. ευρώ.
Το σημαντικό όμως είναι να παραμείνουμε ασφαλείς και αυτό είναι ευθύνη όλων μας. Να μη χάσουμε αυτό που κατακτήσαμε με πολλές δυσκολίες.
Μια ασφαλή χώρα. Μια ασφαλή Περιφέρεια». τόνισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.