ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι09222020

Τρι, 22 Σεπ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με όλες τις απόψεις ανοικτές

Η Χαλκίδα θα πρέπει να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί το προσφυγικό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά χιλιάδων συνανθρώπων μας από τα ακριτικά νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. 
Το θέμα φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Καθαροσπόρης επικεφαλής της παράταξης "Λύση Τώρα", έχοντας καταθέσει και σχετικό έγγραφο από τις 21 Οκτωβρίου.

Οι νέες παράμετροι καθιστούν το θέμα άκρως σοβαρό επειδή:
☛ Η μεταφορά προσφύγων γίνεται στα τυφλά χωρίς καμία ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένα παράδειγμα η μεταφορά προσφύγων στην Λίμνη εν αγνοία του Δήμου που δεν ενημερώθηκε ποτέ.
☛Δεν έχουν προβλεφθεί μέτρα υποστήριξης από την εγκατάσταση νέων πληθυσμών, (π.χ. υγειονομικές μονάδες), μα ούτε και κίνητρα προς τις τοπικές κοινωνίες (χρηματοδοτήσεις, νέα έργα κ.α.).
☛ Ουδείς γνωρίζει αν θα υπάρξουν κι άλλες μεταφορές προσφύγων κάτι που ενισχύει την ανησυχία των κατοίκων.
Όλα τα παραπάνω φάνηκαν με τη χωρίς καμία ενημέρωση μεταφορά 400 προσφύγων στην Αγία  Άννα  την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019. Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, με επιστολή του προς τη Γενική γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, γιατί όπως ο ίδιος αναφέρει δεν υπήρξε καμία προετοιμασία, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να ανησυχούν γι' αυτή την εξέλιξη.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η δήλωση του αντιδημάρχου Νέας Αρτάκης κ. Μπάμπη Κώσταρου, ο οποίος δημόσια είπε ότι "αν ισχύουν οι πληροφορίες και μετά από επικοινωνία που είχα με τον επιχειρηματία του ξενοδοχείου Άντζελα, όπου εκεί φαίνεται πως θα εγκατασταθούν, του ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την εγκατάσταση προσφύγων στη συγκεκριμένη περιοχή. Είμαστε  αντίθετοι στην υποβάθμιση της μοναδικής παραλίας που έχουμε στην πόλη μας και ανοικτοί στο διάλογο εξεύρεσης άλλης λύσης με τους αρμόδιους φορείς".
Θυμίζουμε τον Δεκέμβριο του 2018, όταν εγκαταστάθηκαν 200 και πλέον Μετανάστες στον Οικισμό ΚΑΪΜΕΤΙ της Δημοτικής ενότητας Βασιλικού, σ’ ένα ξενοδοχείο, που είχε να λειτουργήσει 10 χρόνια, χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς βιολογικό καθαρισμό, και πολλές άλλες ελλείψεις.