ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ11272020

Πεμ, 26 Νοε 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Σε κατασκήνωση στη Βόρεια Εύβοια οι πρόσφυγες

Σε κατασκήνωση στη Βόρεια Εύβοια οι πρόσφυγες

Σε κατασκήνωση στη Βόρεια Εύβοια μεταφέρθηκαν τελικά οι περίπου 380 αιτούντες άσυλο από την Σάμο, οι οποίοι είχαν ως προορισμό τα Βρασνά του Δήμου Βόλβης, αλλά έπειτα από αντιδράσεις των κατοίκων δεν κατάφεραν να εγκατασταθούν εκεί. 

Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει τη δυνατότητα να μετατραπούν βιομηχανικοί χώροι και εργοστάσια σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.

Οι πρόσφυγες-μετανάστες (στην πλειονότητά τους οικογένειες από Συρία, Ιράκ, Παλαιστίνη και Αφγανιστάν), θα διαμείνουν σε μικρά παραθαλάσσια διαμερίσματα της κατασκήνωσης.
Μετά και την αντίδραση του δημάρχου Βόλβης, ότι η περιοχή «δεν αντέχει» άλλους πρόσφυγες, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζουν ότι η διαμονή σε ξενοδοχεία αποφασίστηκε έπειτα από την υπογραφή ιδιωτικών συμβάσεων με τους ιδιοκτήτες τους, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στην τουριστική περίοδο, καθώς θα έχει διάρκεια έξι μηνών.
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι από τη μια συζητάμε για κακές συνθήκες στα νησιά και από την άλλη δεν έχουμε πού να πάμε τους αιτούντες άσυλο, γιατί οι τοπικές κοινωνίες στην ενδοχώρα δεν τους θέλουν.
Προσθέτουν δε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να γίνει ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο οι περιφερειάρχες δεν έχουν στείλει ακόμα καμία πρόταση για χώρους φιλοξενίας, όπως είχαν συμφωνήσει σε σύσκεψη με τον υπουργό.
Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ξενοδοχεία που προτίθενται να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο και, μέχρι να ολοκληρωθεί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναζητά θέσεις σε συνεννόηση με ξενοδόχους που είχαν φιλοξενήσει άτομα στο παρελθόν. Επιπλέον, το υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα να μετατρέψει βιομηχανικούς χώρους και εργοστάσια σε χώρους φιλοξενίας.