ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΦΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ;

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΦΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ;

Δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση αλλά ούτε και οι υποδομές να τους φιλοξενήσουν - Αντίδραση Τσαπουρνιώτη

Η μετακίνηση 400 προσφύγων από περιοχή της Θεσσαλονίκης συνοδεύτηκε από πληροφορίες ότι μεταφέρονται στην Εύβοια. 
Κανείς δεν επιβεβαιώνει μα ούτε και διαψεύδει τις φήμες με αποτέλεσμα να έχουν αναστατωθεί περιοχές του νομού μας.

Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση υπάρχει μια ανησυχία σε περιοχές όπως η Αγία Άννα, το Βασιλικό και η Ερέτρια. Η ανησυχία εχει να κάνει και με τη πληροφορία ότι ετοιμάζεται και το ξενοδοχείο «ΑΝΤΖΕΛΑ» για την εγκατάσταση προσφύγων.
Με βάση τα παραπάνω, ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ.  Γιώργος Τσαπουρνιώτης απέστειλε εσπευσμένα επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, με θέμα την αιφνίδια μεταφορά προσφύγων στο Δήμο και συγκεκριμένα στην Αγία Άννα. Σε αυτήν αναφέρει:
"Δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενημερώνουν ότι στο Δήμο μας και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Αγίας Άννας θα μεταφερθούν πρόσφυγες.
Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι ο Δήμος μας καλείται να φιλοξενήσει πρόσφυγες ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών.
Η διαβίωση σε έναν τόπο επιβάλλει την επικράτηση αρχών και κανόνων για την ειρηνική και ασφαλή συμβίωση όλων, ντόπιων και φιλοξενούμενων.
Η τακτική του αιφνιδιασμού της τοπικής κοινωνίας απογοητεύει, εγκυμονεί κινδύνους και δε συνάδει με πολιτισμένη διαχείριση κοινωνικών ομάδων.
Η κρυφή και αιφνιδιαστική μεταφορά προσφύγων στον τόπο μας, έχοντας υπόψη την επικρατούσα κατάσταση υποδοχής προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δημιουργεί πολλά προβλήματα και ερωτηματικά σχετικά με τον αριθμό των φιλοξενούμενων προσφύγων, τη διάρκεια παραμονή τους, την οικογενειακή τους κατάσταση, την προέλευσή τους, την εκπαίδευση παιδιών, τις συνθήκες διαμονής τους, την ένταξή τους στο κοινωνικό περιβάλλον, την υγειονομική τους περίθαλψη, την ασφάλειά τους και την αρμονική και ασφαλή συνύπαρξή τους στην περιοχή διαμονής τους.
Για τα ανωτέρω, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσουμε τους πολίτες του Δήμου μας.
Επιβεβαιώνουμε ότι, σε καμία περίπτωση, η τοπική κοινωνία δεν διακατέχεται από ρατσιστικές και τοπικιστικές αντιλήψεις. Αντιθέτως, στο Δήμο μας, στην Κοινότητα Ροβιών και στην Κοινότητα Αγίας Άννας έχουν φιλοξενηθεί, κατά το παρελθόν, πρόσφυγες, με επιβραβευμένη αρμονική διαβίωση της τοπικής κοινωνίας και των φιλοξενούμενων προσφύγων.
Στην προκειμένη περίπτωση, η πλήρης αδιαφορία ενημέρωσης έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.
Η έλλειψη ενημέρωσης δεν ήταν μόνο προς το Δήμο μας, αλλά και προς τις τοπικές αρχές και αυτό είναι μία σοβαρή αιτία της ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής, δεδομένης της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας.
Παρακαλούμε και πάλι, να μας ενημερώσετε για την παραμονή και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, προς εξασφάλιση αρμονικής και ασφαλούς συμβίωσης των κατοίκων της περιοχής με τους φιλοξενούμενους".

Ήρθαν τα πρώτα λεωφορεία

Χθες το απόγευμα εμφανίστηκαν στην υψηλή γέφυρα τρία πούλμαν που μετέφεραν πρόσφυγες προς τη Βόρεια Εύβοια συνοδεία της αστυνομίας. Να σημειώσουμε ότι, μετά από άρνηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, οι πρόσφυγες μεταφέρονται στην Βόρειο Εύβοια όπου θα διαμείνουν μέχρι τέλος Μαρτίου.