ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07112020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΚΑ

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΚΑ

Η νέα Δήμαρχος Χαλκιδέων ορκίζεται σήμερα έχοντας πλήρη εικόνα για το πως πρέπει να διοικήσει

Σήμερα Τετάρτη και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Δήμου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβούλων των Κοινοτήτων. 
Η τελετή ορκωμοσίας θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Λ. Χαϊνά 93 και είναι ανοιχτή για όλους του δημότες.

Η κυρία Έλενα Βάκα έχει ήδη ολοκληρώσει έναν κύκλο σημαντικών επαφών σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπου κατέγραψε προβλήματα και εκκρεμότητες ενώ συζήτησε με τους δημότες. Επίσης συναντήθηκε με τις διοικήσεις όλων των φορέων στην περιοχή, όπου αντάλλαξε απόψεις για σωστή συνεργασία.
Η ίδια δημόσια πια, έχει ήδη δώσει μια πρώτη εικόνα για το πως σκέπτεται να διοικήσει τον Δήμο από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημορικού Συμβουλίου (Αύγουστος) εξήγησε ότι κατ΄αρχήν, θα τηρηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, λέγοντας:
«Είναι εργαλείο, το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε, γιατί θα μας βοηθήσει στη σύνταξη και του προϋπολογισμού. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας και σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα σχεδιάσουμε και νέα έργα και ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνουν και κάποιες τροποποιήσεις". Ακόμη αναφέρθηκε:
- Στην επίεσπευση του έργου της Δημοτικής αγοράς που θα αλλάξει αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο της Χαλκίδας.
- Την ολοκλήρωση των συνοδών έργων του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, το οποίο όχι μόνο πρέπει να ετοιμαστεί κτηριακά, αλλά να λειτουργήσει σωστά και σε εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να εξυπηρετεί τους πολίτες του Δήμου και όχι μόνο.
- Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου. Πράσινο, αποκομιδή σκουπιδιών, ανακύκλωση, αντιμετώπιση του γκράφιτι, ποδηλατόδρομοι, επέκταση πρασίνου και σωστή συντήρηση του κ.α.
- Στην υλοποίηση όλων των έργων που πρέπει να γίνουν σε κάθε ενότητα, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα αλλά και η λειτουργία του Δήμου.
- Στην ενίσχυση όλων των εκδηλώσεων εξωστρέφειας του Δήμου που προσθέτουν φήμη και επισκεψιμότητα στην πόλη.
- Την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την ενίσχυση της "Εξυπνης Πόλης".
- Την ουσιαστική συνεργασία με κάθε φορέα της πόλης (ΟΛΝΕ, Επιμελητήριο κ.α.) ώστε να προκύψουν σημαντικά αποτελέσματα στην καθημεινότητα των δημοτών.
Η κυρία Έλενα Βάκα κατήλθε στις εκλογές με τον συνδυασμό 'ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ" και εννοεί να τιμήσει τον τίτλο του σε όλους τους τομείς.