ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ09252020

Πεμ, 24 Σεπ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Απολογισμός Θανάση Μπουραντά και αισιοδοξία για νίκη την Κυριακή

Απολογισμός Θανάση Μπουραντά και αισιοδοξία για νίκη την Κυριακή

Στην Κύμη, το τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τα τηλεγραφήματα, η διαφορά υπέρ της Συμπολιτείας είναι 527 ψηφοδέλτια και ποσοστό 42,93%, ενώ των Νέων Οριζόντων είναι 40,34%.


Οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
Συμπολιτεία πολιτών Δήμου Κύμης Αλιβερίου 12
Νέοι ορίζοντες                                                   11
Δήμος για όλους                                                 2
Λαϊκή Συσπείρωση                                             2
Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το 2014 η διαφορά υπέρ της Συμπολιτείας ήταν 350 ψηφοδέλτια και στο 2ο γύρο η διαφορά ξεπέρασε τα 800 ψηφοδέλτια.Σε αυτή την αναμέτρησηη διαφορά είναι 527  ψηφοδέλτια και επομένως υπάρχει μεγαλύτερη βάση για το δεύτερο γύρο.
Ο κ. Μπουραντάς σχολιάζοντας τα παραπάνω και εν όψει των εκλογών αυτής της Κυριακής θα πει: 
"Τα 12χρόνια, πριν από αυτή την πενταετία, δεν έγινε ούτε ένα βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής Κύμης, όταν είχε την ευθύνη ο επικεφαλής του αντιπάλου ψηφοδελτίου.
 Το μόνο που γινόταν ήταν συστηματικός εκφοβισμός των πολιτών, τις περισσότερες φορές αποτελούσε εφεύρημα του επικεφαλής, διαδίδοντας ότι θα κλείσει το Νοσοκομείο, ότι θα γίνει Κέντρο Υγείας, ότι θα φύγει το ΙΚΑ,η εφορία και άλλα.            
Από την πλευρά μας κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να  γίνει επισκέψιμος ο Δήμος μας και να έρχονται Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο που θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής.
Ό Δήμος Κύμης-Αλιβερίου έχει κάνει τεράστια βήματα και στην ένταξη σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατ ευρώ,  γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στην πορεία και την ιστορία των Δήμων που αποτελούν το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.
Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας σε όλους τους τομείς, αλλά με κατεύθυνση την τουριστική ανάπτυξητου τόπου και σχεδιάζουμε τη στήριξη αυτής της προσπάθειας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Αξιοποιούμε το σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα που υπάρχει σε όλο το Δήμο και το αναδεικνύουμε, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
 Συμβάλλουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν, και στηρίζουμε τις ανασκαφέςτης Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ώστε να έρθουν στο φως νέα ευρήματα.
 -Προωθούμε το Συνεδριακό Τουρισμό με την κατασκευή Συνεδριακής Αίθουσας στο όνομα Παπανικολάου, στην Κύμη και την κατασκευή Πολιτιστικού Χώρου στο Αλιβέρι.     
    - Αναπαλαιώνουμε το διατηρητέο Δημαρχείο της Κύμης και το κτίριο Μπαλάφα στο Αλιβέρι για βιβλιοθήκη παλαιά αρχεία, Λαογραφικό  μουσείο και άλλα.
 -Προωθούμε τις αναρριχητικές πίστες στα Μανίκια των Κονιστρών και στην Κύμη, όπως και περιπατητικές διαδρομές,ποδηλατικές διαδρομές και άλλα.
-Υλοποιούμε την ίδρυση  Γαιωπάρκου στα όρια του Δήμου,όπως και Μουσείου  για να γνωρίσουμε τη γεωλογική ιστορία του τόπου, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
-Ήδη με δικές μας ενέργειες κατατέθηκε πρόταση  περί τα 37 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα ‘’ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ‘’ για την προώθηση της ολοκλήρωσης του Φράγματος των Μανικιών, που έχει εγκαταλειφθεί για αρκετά χρόνια και το οποίο εκτός από την υδροδότηση ολοκλήρου του Δήμου θα αξιοποιηθεί και για τουριστική ανάπτυξη.                         
   - Αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης για κρουαζιερόπλοια, αλλά και για τη λειτουργία υδατοδρομίου στην Κύμη, όπως  στο Αλιβέρι  και στην Σκύρο.
 Προώθηση του αιτήματος που έχουμε καταθέσει για την εγκατάσταση στην Κύμη του νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαχείρισης  Λιμένων και Ναυτιλίας, με πρόταση να παραχωρηθεί το Μυλωνοπούλειο για τη στέγαση του.
 -Ένταξη  Τοπικού Χωρικού Σχεδίου για ολόκληρο το Δήμο, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει   το Γ.Π.Σ. της Κύμης, αλλά και να αντιμετωπιστούν ενιαία, ο καθορισμός των χρήσεων γης  για όλες τις περιοχές του Δήμου και εφαρμογή των σχεδίων που εκκρεμούν.
- Προωθείται για Δημοπράτηση τις αμέσως προσεχείς ημέρες το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης προϋπολογισμού 1.118.000 ευρώ.
Νέο Δημαρχείο στο Αλιβέρι και στην Κύμη.
-Κατασκευή του έργου «Κολυμβητήριο Αλιβερίου »
-Κατασκευή όλων των Παιδικών Χαρών προϋπολογισμού 940.000 ευρώ.                           
-Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Κύμη και Νηπιαγωγείο στο Αλιβέρι προϋπολογισμού 1.718.000 ευρώ.
-Κατασκευή όλων των έργων των πυρόπληκτων περιοχών 2 .613.000 ευρώ.    
-Έργα ύδρευσης, Αποχέτευση και ΒΙΟΚΑ με εξασφαλισμένο προϋπολογισμό δέκα (10) εκατ. ευρώ.