ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ09252020

Πεμ, 24 Σεπ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΕΞΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΕΞΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Με κορυφαία αυτή της Χαλκίδας άλλοι πέντε Δήμοι αναμετρώνται για την εκλογή 
Δημάρχου

- Τα δίδυμα των υποψηφίων και ποιοι θα παίξουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα

 
Δυο Δήμοι από τους οκτώ της Εύβοιας εξέλεξαν από την πρώτη Κυριακή Δημάρχους οι οποίοι έχοντας πλέον πλειοψηφία στα δημοτικά τους Συμβούλια, θα μπορούν να διοικήσουν χωρίς εκπτώσεις υλοποιώντας το πρόγραμμά τους. Πρόκειται για τους Ψαθά και Ραβιόλο στους Δήμους Διρφύων και Καρύστου αντίστοιχα.

Στους υπόλοιπους έξι Δήμους η κατάσταση είναι σύνθετη. Εδώ μιλάμε για Δημάρχους οι οποίοι α) Θα πρέπει να βρουν διόδους επικοινωνίας με μικρότερους συνδυασμούς ώστε να κερδίζουν την πλειοψηφία (άρα να παζαρέψουν ακόμη και θέσεις και β) Να αντιληφθούν ότι εφόσον εκλεγούν θα έχουν μια θητεία ελεγχόμενοι από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που δεν θα είναι δικό τους.
Στον Δήμο Χαλκιδέων η κυρία Έλενα Βακα δηλώνει ότι θα απευθυνθεί μόνο στην κοινωνία λέγοντας στους δημότες: "... Την Κυριακή 2 Ιουνίου επιλέγουμε μόνο Δήμαρχο, με γνώμονα το καλό της πόλης, χωρίς παζάρια, χωρίς υπόγειες συμφωνίες, χωρίς προδιαγεγραμμένα σενάρια. Την Κυριακή  πήρατε το Δήμο στα χέρια σας. Όλη την εβδομάδα σας καλώ με σεμνότητα, αλλά πείσμα, να μεταφέρετε το μήνυμα μας σε όλους τους συμπολίτες μας, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Την Κυριακή 2 Ιουνίου ο Δήμος Χαλκιδέων προχωράει μπροστά".
Θυμίζουμε ότι Παγώνης και Καθαροσπόρης έχουν ήδη εκλάβει το εκλογικό αποτέλεσμα ως απαίτηση των Χαλκιδέων για συνεργασίες.
Πέραν της Χαλκίδας όμως όπως είπαμε σε ακόμη πέντε Δήμους θα έχουμε δεύτερο γύρο. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα έρθουν αντιμέτωποι με την κάλπη την επόμενη Κυριακή είναι οι παρακάτω (στις παρακάτω θε΄σεις όσοι πήραν σημαντικά ποσοστά και μπορούν να διαμορφώσουν εξελίξεις):

▶Δημος Χαλκιδέων (152 από 155 εκλογικά κέντρα)
Έλενα Βάκα 34,33 % 
Παγώνης   27.99 % 
Καθαροσπόρης 25 % 

▶ Δήμος Ερέτριας (τελικά)
Γ°ουρνής 31,19%
Δημητρόπουλος 29,75%
Αλημπατέ 22,38%

▶Δήμος Κύμης – Αλιβερίου (89 από 92 τμήματα)
Μπουραντάς Αθανάσιος   43,22 %
Θωμάς Δημήτριος   39,93%

▶ Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας (τελικά)
Στεργίου Ιωάννης 38,06%
Τσαπουρνιώτης Γεώργιος 32,41%

▶ Δήμος Σκύρου (τελικά)
Μαυρίκος Νικόλαος   34,31%
Λαμπαθάκης Γεώργιος 26,72%
Αντωνόπουλος 20,23%
Φτουλής 18,72%

▶ Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού (56 από 58 τμήματα)
Κοντζιάς 48,33%
Ευσταθίου 37,24%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ