ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ09232019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΦΟΒΟΣ... ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΦΟΒΟΣ... ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το εκλογικό σύστημα θα οδηγήσει σε Δημάρχους με μειοψηφικές δημοτικές ομάδες - Κρίσιμο ερώτημα: Θα υπάρξει μετεκλογική συνεννόηση;

Είναι πολύ πιθανό, κανένας Δήμαρχος στο νομό της Εύβοιας να μην εκλεγεί από τον πρώτο γύρο στις εκλογές της Κυριακής. Στους περισσότερους Δήμους εμφανίζονται δυο ή και τρεις υποψήφιοι που κινούνται λίγο πάνω από το 20%, οπότε όποιος εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή, θα πρέπει να "τα βρει"  με ανορθόδοξους πολιτικά τρόπους για να διοικηθεί ο Δήμος.

Για να αντιληφθεί κανείς το σαθρό εκλογικό σύστημα αρκεί να ειπωθεί ότι είναι δυνατόν:
α)  Ένας εκλεγμένος Δήμαρχος να βρει ενωμένη όλη την αντιπολίτευση και να μην μπορεί να πάρει καμία απολύτως απόφαση.
β) Να δούμε αποχωρήσεις και "ανεξαρτητοποιήσεις" δημοτικών συμβούλων προς Δημάρχους που χρειάζονται έναν μικρό αριθμό δημοτικών συμβούλων για να αποκτήσουν πλειοψηφία.
γ) Να συνεργαστούν παρατάξεις με ένα πλέγμα συμβιβασμών και διανομής καρεκλών.
Είναι σημαντικό και το γεγονός ότι τα ισχυρά δημοτικά ψηφοδέλτια έχουν πίσω τους και κόμματα, συνεπώς μπορεί να ενωθούν κοινές πολιτικές δυνάμεις που κατέρχονται με δυο ψηφοδέλτια.
Στην Χαλκίδα υπάρχουν ως γνωστό τρεις γερές υποψηφιότητες. Του νυν δημάρχου κ. Παγώνη που λογίζεται ΚΙΝΑΛ αλλά η  δυναμική του κυρίως το τελευταίο διάστημα φθίνει συνεχώς. Τα  άλλα δύο πρόσωπα η Έλενα Βάκα και ο Βασίλης Καθαροσπόρης  προέρχονται από το χώρο της  ΝΔ,  με την πρώτη να έχει λάβει και την επίσημη στήριξή της.
Ο Β. Καθαροσπόρης κατέρχεται ανεξάρτητος και  όπως όλα δείχνουν θα κληθεί  από την κάλπη την Κυριακή, να κονταροχτυπηθεί με την 'Ελενα...