ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07072020

Τρι, 07 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

Απολογισμός Μίλτου Χατζηγιαννάκη για το νησί της εξωστρέφειας και των βραβεύσεων

Πάνω από 40 έργα ουσιαστικής πνοής άλλαξαν το νησί το νησί της Σκύρου. Αυτό υποστήριξε ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης στον δημόσιο απολογισμό του αναφέροντας μεταξύ άλλων την εγκατάσταση δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης, παραγωγής 2.000κ.μ πόσιμου νερού την ημέρα, βελτιώνοντας την υγιεινή των Σκυριανών, την αναβάθμιση του αποχετευτικού συστήματος το οποίο καλύπτει το 80% των αναγκών του νησιού, το οποίο άλλαξε την ποιότητα ζωής των Σκυριανών και τις συνθήκες διαβίωσης κ.α.


Με τον πολιτισμό να ιεραρχείται ψηλά στις προτεραιότητες του δημάρχου, η αποκατάσταση του βράχου του κάστρου, αποτέλεσε απαραίτητο έργο για την ασφάλεια των επισκεπτών, το οποίο μετέτρεψε και πάλι το κάστρο της Σκύρου, ως το κορυφαίο αξιοθέατο του νησιού.
Οι εργασίες αποκατάστασης των καλντεριμιών παραδοσιακού οικισμού, στη χώρα όπου λόγω παλαιότητας είχαν προβλήματα ολισθηρότητας, ήταν μία ακόμη πολιτιστική πρωτοβουλία, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική παράδοση του νησιού.
Ο απολογισμός έγινε παρουσία φίλων, συναδέλφων, υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, πολιτικών και πλήθος δημοτών Σκυριανών Τίτλος της εκδήλωσης: “όσα χτίσαμε μαζί”. 
Στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου Σκύρου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι τέως δήμαρχοι Δημήτρης Αγγελής και Γιάννης Τσακάμης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης, με τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, Ζέτα Βεντούρη, Βάνα Φρυγανιώτη, το Στέφανο Μπασινά, το Νίκο Στουπή, τη Νέλη Παπουτσάκη και η Άννα Κουτσούπη, εκπροσωπώντας το Φάνη Σπανό.
Παρών και ο κ. Μιλτιάδης Χατζήγιαννάκης, τέως δήμαρχος του νησιού και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, θείος του Μίλτου.
Ο δήμαρχος της Σκύρου, ευχαριστώντας έναν-έναν, όλους τους συνεργάτες του, από κάθε υπηρεσία του δήμου ξεχωριστά και τους ειδικούς συμβούλους του, κάνει το επόμενο πολιτικό του βήμα ως υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, αφήνοντας παρακαταθήκη στη Σκύρο, υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες σε όλους του τομείς ανάπτυξης.
Υπέρμαχος της ανάδειξης του «Πράσινου» πολιτισμού και της διαμόρφωσης οικολογικής συνείδησης, δημιούργησε τις προϋποθέσεις εισόδου του νησιού στην παγκόσμια κλίμακα «Πράσινης Ανάπτυξης», τοποθετώντας τη Σκύρο ανάμεσα στους 100 καλύτερους πράσινους προορισμούς, που ακολουθεί τα πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης διεθνών οργανισμών.
Τα βραβεία πολλά και ιδιαίτερα, όπως η αρχή για την κατασκευή του πρώτου πράσινου σχολείου στο νησί και στην Ελλάδα γενικότερα και το γεγονός ότι το νησί κατέλαβε την 3η θέση στην IBT Βερολίνου, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο, στην κατηγορία του παράκτιου τουρισμού.
Τέλος να σημειώσουμε τον τομέα της κοινωνικής μέριμνας, με τη δημιουργία του Κέντρο Κοινότητας, μιας υπηρεσίας που στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες και είναι κατά προτεραιότητα δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Ακόμη η οργάνωση επισκέψεων κλιμακίων γιατρών κάθε τρίμηνο, με παροχή δωρεάν εξετάσεων, δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες συμπολιτών να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο, αποφεύγοντας ένα μεγάλο ταξίδι στη Χαλκίδα.
Το Κοινωνικό φαρμακείο-Παντοπωλείο, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, παρέχει καθημερινά, δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, σε ανασφάλιστους και κοινωνικά ευαίσθητους συμπολίτες, ενώ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, χρησιμοποιήθηκε η δυνατότητα που παρέχεται και προωθήθηκε η ισότητα των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων, πέρα από κάθε γεωγραφικό προορισμό.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ... ΜΕΤΑ
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Χατζηγιαννάκης είπε: "Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όσους βρέθηκαν εχθές στην εκδήλωση απολογισμού.
Όπως είναι φυσιολογικό σε μία ομιλία, παρέλειψα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στο εξαιρετικό έργο των ανθρώπων και του συλλόγου για την προστασία του Σκυριανού αλόγου, καθώς και της θεατρικής ομάδας Σκύρου.
Μέσα από τις πάμπολλες θεατρικές παραστάσεις που έχουν ανέβει όλα αυτά τα χρόνια, με τρομερή επιτυχία, η θεατρική ομάδα συμβάλει στην παραγωγή και διατήρηση του πολιτισμού του νησιού μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ