ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι09222020

Τρι, 22 Σεπ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Ανάπλαση της πλατείας Συγγρού

Ανάπλαση της πλατείας Συγγρού

Υπεγράφη η σχετική σύμβαση με τον Δήμο - Ποια έργα θα γίνουν

Από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας “ΑΙΡΚΑΜ ΑΤΕ” Νίκο Θεοδωρόπουλο, υπογράφηκε την π. Τρίτη 30 Απριλίου η Σύμβαση για την κατασκευή του έργου “Διαμόρφωση Πλατείας Συγγρού” στην Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.

Πρόκειται για Πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο της Δροσιάς, στην οποία θα δημιουργηθεί χώρος ανάπαυσης, με τοποθέτηση κρασπέδων για την κατασκευή ζωνών πρασίνου και φύτευση δένδρων.
Η   Πλατεία   Δροσιάς ανήκει  στο τρίπτυχο Πλατειών  της Δροσιάς όπου είναι  οριοθετημένες χωροταξικά σε σειρά (Πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου , Κεντρική Πλατεία Δροσιάς, Πλατεία Συγγρού). Για το λόγο αυτό τα υλικά επίστρωσης  θα είναι ίδια με αυτά της Κεντρικής Πλατείας δηλαδή: λευκό μάρμαρο χτυπητό και ορθογωνισμένες πλάκες Καρύστου, χρωματισμού χρώματος σκούρου ανθρακί, διαφορετικού πλάτους και ελευθέρου μήκους, σύμφωνα με σχέδιο που θα παραδοθεί στον εργολάβο από την υπηρεσία. Θα γίνουν για προστασία αντιγραφιστικές επαλείψεις (antigraffiti).
Θα γίνει ηλεκτροφωτισμός του χώρου με τοποθέτηση φωτιστικών led στους υπάρχοντες στύλους της ΔΕΗ.
mΘα γίνει διαγράμμιση των διαβάσεων με ψυχροπλαστικό υλικό.
 Θα δημιουργηθούν ζώνες όδευσης τυφλών και θα κατασκευασθούν οι απαραίτητες ράμπες ΑΜΕΑ.
Όλες οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα γίνουν χωρίς καμία αλλαγή στην υπάρχουσα υψομετρική διαμόρφωση.