ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι09222020

Τρι, 22 Σεπ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ▶ΜΑΡΜΑΡΙ: "ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ" ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ

▶ΜΑΡΜΑΡΙ: "ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ" ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ

Πλήρης αδιαφορία και καμία εξήγηση για το κλείσιμο του καταστήματος που οι κάτοικοι λένε ότι ήταν κερδοφόρο - Και ερώτηση στη Βουλή

Να μην κλείσει το κατάστημα ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι, ζητούν επίμονα οι κάτοικοι, σημειώνοντας ότι μπήκε λουκέτο αιφνιδιαστικά, με άκομψο τρόπο και χωρίς εξηγήσεις.

Οι κάτοικοι του Μαρμαρίου συνεχίζουν τη διαμαρτυρία έξω από τα ΕΛΤΑ Μαρμαρίου, ζητώντας να ενημερωθούν: 
- Γιατί έκλεισε το εν λόγω κατάστημα αν και είχε σημαντική κίνηση εξηπηρετώντας μεγάλη περιοχή. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το κατάστημα ήταν κερδοφόρο, ως αυτόνομη μονάδα και για αυτό δεν έπρεπε να κλείσει.
- Θα υπάρξουν κι άλλα λουκέτα καταστημάτων ΕΛΤΑ στην Εύβοια; Με δεδομένο ότι ο Οργανισμός θέλει να κλείσει 250 καταστήματα, είναι πολύ πιθανό να μην ζήσει μόνο το Μαρμάρι τέτοια υποβάθμιση.
Ακόμα οι κάτοικοι παρατηρούν ότι υπάρχει σιγή από την κυβερνητική πλευρά, που δεν φαίνεται διατεθειμένη να επέμβει (άρα μοιάζει αδύνατον κάτι να αλλάξει...).

 ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ
 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Το κατάστημα των ΕΛΤΑ εξυπηρετεί το ίδιο το Μαρμάρι, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από την Κάρυστο, ενώ εξυπηρετεί και τους κατοίκους των χωριών της δημοτικής ενότητας Μαρμαρίου (πρώην Δήμος Μαρμαρίου), τα οποία είναι ακόμη πιο μακριά από την Κάρυστο. Στα χωριά η πλειοψηφία του πληθυσμού,  δεν έχει πρόσβαση σε υπολογιστή και διαδίκτυο κάνοντας αδύνατες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής, θα αναγκάζονται για τις καθημερινές τραπεζικές τους συναλλαγές, να πηγαινοέρχονται στην Κάρυστο. Παράλληλα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο πληθυσμός της περιοχής πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες και όλος αυτός ο κόσμος δεν θα έχει ούτε ΑΤΜ για να κάνει τις συναλλαγές του.
Το ΚΚΕ υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή στην οποία αναφέρει: 
"... Η προσπάθεια της διοίκησης των ΕΛΤΑ δεν αφορά μόνο το Μαρμάρι. Αφορά συνολικό σχέδιο αναδιαρθρώσεων των ΕΛΤΑ, με κλείσιμο 200 καταστημάτων και πάνω από 2.500 απολύσεις εργαζομένων, με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου. 
Κριτήριο αυτών των αναδιαρθρώσεων δεν είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού αλλά η αύξηση των κερδών των ΕΛΤΑ.
Δικαιολογημένα οι κάτοικοι του Μαρμαρίου, διαμαρτύρονται και βρίσκονται σε κινητοποίηση, κρατώντας ανοιχτό το κατάστημα.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι".