ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Δευ, 13 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΣΕ ΚΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ παραδέχεται ότι ο Οργανισμός είναι σε κακή οικονομική κατάσταση, γι αυτό και κανείς από τα μέλη της Διοίκησης δεν έχει αμοιβή. Ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον φορέα να παράγει σημαντικό έργο. Ήδη ανακοινώθηκε η αντικατάσταση φθαρμένου δικτύου σε περιοχές του Δήμου.


Συγκεκριμένα, σχετικά με σχόλια, ως προς τις αποδοχές των αιρετών εκπροσώπων, που είναι μέλη στη Διοίκηση της ΔΕΥΑ Χαλκίδας, από τον Πρόεδρό της Αναστάσιο Μάζη διευκρινίζονται τα παρακάτω:
«Όπως ορίζει ο Νόμος 1069/80 (άρθρο 3) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του Νόμου 4483/2017, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ αμείβεται με ποσό ίσο με το 50% της αμοιβής του Δημάρχου.
Ωστόσο, τόσο ο σημερινός Πρόεδρος όσο και ο Προηγούμενος Γ. Σανιδάς, ο Αντιπρόεδρος Γ. Γιαννούκος, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης δεν λαμβάνουν καμία αμοιβή, λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης της ΔΕΥΑ Χαλκίδας. Η χρηστή διοίκηση και η πολιτική ηθική είναι το πλεονέκτημά μας».

Σημαντικό έργο στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης
Σημαντικό έργο αναβάθμισης Δικτύων Ύδρευσης» Δήμου Χαλκιδέων, ξεκινά σύντομα η ΔΕΥΑ Χαλκίδας, ένα έργο που το "κέρδισε" έχοντας υποβάλλει έγκαιρα σχετική πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, συνοδευόμενη από πλήρη αντίστοιχη μελέτη. Το έργο αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σήμερα ικανοποιεί 100% τις ανάγκες των δημοτών, προωθώντας συστηματικά και νέα έργα βελτίωσης υδροληψιών. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση ενός συνολικού έργου για το σχεδιασμό, τη μελέτη και τη κάλυψη όλων των μελλοντικών αναγκών της πόλης.

 Το συγκεκριμένο έργο αντικατάστασης παλαιού δικτύου αφορά:
Στην ύδρευση της Τοπικής Κοινότητας Φάρου (αντικατάσταση παλαιού δικτύου)
Στο εσωτερικό υδραγωγείο της Τοπικής Κοινότητας Καλοχωρίου – Παντειχίου (αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης)
Στη διασύνδεση δεξαμενών της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος.
Στην προμήθεια ηλεκτροπαραγωγών ζευγών εγκαταστάσεων ύδρευσης (γεννήτριες Χαλκίδας)
Στην κάλυψη αρχαιολογικών εργασιών με αυτεπιστασία.
Σχετικά με το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης τόνισε τα εξής:
«Σε μια εποχή έντονου ανταγωνισμού, ως προς την απορρόφηση πιστώσεων, η ΔΕΥΑΧ καταφέρνει να είναι σε ετοιμότητα, από πλευράς μελετών και προτάσεων και να εξασφαλίζει κονδύλια για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της, τόσο σε επίπεδο ύδρευσης όσο και αποχέτευσης.
Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων».