ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΑΓΩΝΗ

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΑΓΩΝΗ

Απολογισμός του Δημάρχου με αναφορές σε έργα που προχώρησαν, αλλά και στην καθημερινότητα που δεν άλλαξε

Κάθε απολογισμός ενός Δημάρχου είναι σημαντικός όταν μάλιστα γίνεται με τη λήξη της θητείας του. Υπό αυτή την έννοια, η εκδήλωση του Συνδυασμού "Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας" του νυν Δημάρχου κ. Παγώνη δεν είχε υποσχέσεις αλλά αποτίμηση έργου. 

Μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο ο κ. Παγώνης περιέγραψε τα έργα που έγιναν, αυτά που ολοκληρώνονται αλλά και το σκεπτικό για κρίσιμες αποφάσεις που συνέβαλαν στο όποιο τελικό αποτέλεσμα.


Ο κ. Παγώνης δήλωσε  νικητής στη μάχη με το χρόνο αφού πολλά έργα τα προχώρησε "πολύ πιο γρήγορα από ότι συνηθίζεται στην Ελλάδα", αλλά παραδέχθηκε ότι δεν πέτυχε νίκη στη μάχη με την καθημερινότητα. Αναφερόμενος στα επιτεύγματα του μίλησε για τα παρακάτω:

* Την ίδρυση της Τεχνόπολης Ευρίπου σε συνεργεία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Ενώ η συγκεκριμένη σχολή θα συμπεριληφθεί στα μηχανογραφικά δελτία των μαθητών της Γ' Λυκείου, του 2019.
* Τα συνοδά έργα του Νοσοκομείου Χαλκίδας, τα οποία το 2014 που ανέλαβε τον δήμο έλαβε έναν κενό φάκελο "τάμπουλα ράζα", όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε. Αμέσως οι υπηρεσίες του δήμου μελέτησαν και σχεδίασαν, αφού πήραν όλες τις εγκρίσεις λόγω δυσκολιών με τις υπηρεσίες αρχαιολογίας και τις απαλλοτριώσεις που έγιναν, τα συνοδά έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Απρίλιο του 2019, ώστε τον Σεπτέμβριο να τεθεί σε λειτουργία το Νοσοκομείο.
* Η Παλιά αγορά. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και στο τρέχον διάστημα θα γίνει η έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση της. Το εμπορικό κέντρο της πόλης της Χαλκίδας θα αλλάξει εικόνα, θα γίνει πόλος έλξης. Σε αυτό θα συμβάλλουν και τα ανοικτά κέντρα εμπορίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας.
* Σχολεία. Ο Δήμαρχος αποφάσισε 2,5 εκατ. ευρώ για ασφαλτικά, να δοθούν στα σχολεία του δήμου για νέες εγκαταστάσεις και για τη λειτουργία τους, (τα ασφαλτικά θα γίνουν και αυτά, είπε).
* Οι βραβεύσεις που έχει λάβει ο Δήμος, για τις συνεργασίες με ξένες χώρες, για τα προγράμματα ένταξης παιδικών δραστηριοτήτων που εφάρμοσε η δημοτική αρχή, για την απασχόληση 400 ατόμων μέσω προγραμμάτων, για την ενεργειακή αναβάθμιση με εγκατάσταση αερίου στο Κολυμβητήριο που θα γίνει άμεσα, (αλλά και η εφαρμογή του ρομποτικού μηχανικού στο Κολυμβητήριο για τους πολίτες με κινητικά προβλήματα).
"Δεν κερδίσαμε τη μάχη με την καθημερινότητα" παραδέχθηκε ο κ. Παγώνης προσθέτοντας: "Θέλαμε να δεσμεύσουμε εκατομμύρια για τα μεγάλα έργα που είναι το μέλλον και για τα παιδιά μας. Η καθημερινότητα είναι το στοίχημα μας για το επόμενο διάστημα".
* Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Χρήστου Παγώνη παρενέβει πολίτης, ο οποίος ανέφερε για τη σημαντική συμβολή του Χρήστου Παγώνη, ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση των διοδίων στο Σχηματάρι, που θα είχε ως αποτέλεσμα την καθημερινή επιβάρυνση τόσο των κατοίκων της Εύβοιας αλλά και των επισκεπτών του νομού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ