ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09252021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Πρώτο θέμα αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του σπουδαίου αυτού έργου

Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει αποφασίσει να προωθήσει "όσο πιο γρήγορα γίνεται" το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, γι αυτό και στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πρώτο θέμα με τίτλο: "Περί έγκρισης και παραλαβής της μελέτης με τίτλο «ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ".

Η Δημοτική Αρχή θέλει να κάνει σημαία στον προεκλογικό αγώνα που έρχεται το γεγονός ότι κατάφερε "στον μισό χρόνο από ότι συνηθίζεται" να φτάσει στην παραλαβή της μελέτης που θυμιζουμε ότι "κόλλησε" από οργανωμένες αντιδράσεις και άλλες αιτίες στα μέσα του 2018.
Να θυμίσουμε μόνο μια περίπτωση καθυστέρησης: Την προσφυγής της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάσωση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας στον... εισαγγελέα, προκειμένου ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης να της χορηγήσει αντίγραφο της μελέτης αποκατάστασης της Αγοράς που έχει καταθέσει ο δήμος στο υπουργείο Πολιτισμού πριν εισαχθεί για συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).
Η εν λόγω ομάδα υποστήριζε ότι η εν λόγω μελέτη "καταστρέφει αντί να αποκαθιστά". Τελικά απλώς χάθηκαν έξι μήνες.
Συνολικά βέβαια χάθηκαν χρόνια όχι μήνες. Αρκεί να θυμίσουμε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν - σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παγώνη - μετά το καλοκαίρι του 2017, να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για το έργο, έτσι ώστε στη συνέχεια να γίνει η δημοπράτησή του. Ήδη είμαστε στο 2019 και ακόμα δεν έχουμε παραλάβει την τελική μελέτη.
Σε κάθε περίπτωση τώρα φαίνεται να είναι όλα έτοιμα ώστε να υπάρξει δημοπράτηση του έργου, ενώ ο Δήμος έχει εγκρίνει και δανειοδότηση ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου για την αρχική χρηματοδότηση του.