ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η συνεργασία Δήμου - Περιφέρειας έφερε αποτελέσματα στην Ερέτρια

Η συνεργασία Δήμου - Περιφέρειας έφερε αποτελέσματα στην Ερέτρια

Σημαντικός είναι ο απολογισμός των τεσσάρων χρόνων που πέρασαν για τη δημοτική αρχή της Αμφιτρίτης Αλημπατέ. Βασικό στοιχείο της επιτυχίας η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απέφερε καρπούς προς όφελος των δημοτών.

Από την πρώτη κιόλας επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο της Ερέτριας, σηματοδότησε την απαρχή μιας δυνατής συνεργασίας που δεν έμεινε απλά στα λόγια.
Η δημοτική αρχή Αλημπατέ διεκδίκησε από την Περιφέρεια μεγάλα έργα, δύο για κάθε δημοτική Ενότητα, ωρίμασε μελέτες και χρηματοδοτήθηκαν.
Οι δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη είναι για την Δ.Ε Ερέτριας α)η κατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ερέτριας, το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 2.500.000€ και χρηματοδοτείται μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Β)Η χρηματοδότηση για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας με προϋπολογισμό 1.050.000€. Το έργο υλοποιείται με αυτεπιστασία από το Υπουργείο Πολιτισμού. Έγιναν πράξεις μέσα σε 4 χρόνια. Και όχι μόνο!
Για την Δ.Ε Αμαρυνθίων: Α) Αντιπλημμυρική Προστασία του Σαρανταπόταμου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε με 2.223.000€ από το ΠΔΕ και αφού ωρίμασε με όλες τις μελέτες και τις εγκρίσεις, ήδη έχει δημοπρατηθεί. Β) Την Ανάπλαση της Παραλίας Αμαρύνθου με προϋπολογισμό 1.280.000€. Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στην τελευταία ευθεία για δημοπράτηση.
Δύσκολη περίπτωση, αλλά όχι ακατόρθωτη, αν σκεφτεί κανείς πως χρειάζεται έγκριση από 11 Υπουργεία. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, εγκρίθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία και ολοκληρώθηκαν οι περιβαλλοντικές εγκρίσεις.
Έργο το οποίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις θα είναι έτοιμο για δημοπράτηση τους επόμενους μήνες.
Εκτός από τα παραπάνω μεγάλης σημασίας είναι και το έργο που αφορά το ΒΙΟΚΑ Άνω Βάθειας. Έχει κατατεθεί το Τεχνικό Δελτίο και εντάσσεται ως υποέργο στο ΒΙΟΚΑ Αμαρύνθου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ
-Εγκρίθηκε η μελέτη του ΒΙΟΚΑ Ερέτριας ( ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ –ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ) με προϋπολογισμό 13.667.000€+ ΦΠΑ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ-(ΥΠΕΣ) και χρηματοδοτήθηκε. Είναι ένα έργο το οποίο η Ερέτρια διεκδικούσε χρόνια. Τωρα γίνεται πραγματικότητα. Άμεσα ξεκινά η δημοπράτηση.
- Δημοπρατείται από το Δήμο της Ερέτριας το έργο που αφορά την αντικατάσταση αμυαντοσωλήνων της Ερέτριας προϋπολογισμού 1.410.000€
-980.000€ συν 1.131.000€ ήταν τα χρήματα των πυρόπληκτων για έργα στη Δ.Ε Αμαρυνθίων(ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις που ήδη υλοποιούνται). Η δήμαρχος Ερέτριας διεκδίκησε και πήρε επιπλέον τα χρήματα για τα πυρόπληκτα από τις εκπτώσεις των έργων. Έτσι άλλες 629.000€ θα δοθούν για ασφαλτοστρώσεις στην Αμάρυνθο καθώς η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διαθέτει διαχειριστική επάρκεια και είχε έτοιμες μελέτες. Και αυτό το έργο είναι στη φάση της Δημοπράτησης.
-Παράλληλα από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ έρχονται στο δήμο επίσης 700.000€, χρήματα που διεκδίκησε η δημοτική αρχή, για ασφαλτοστρώσεις σε όλο το δήμο.
-Από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ χρηματοδοτήθηκαν και θα κατασκευαστούν επίσης 6 παιδικές χαρές σε όλο το δήμο. Στην Ερέτρια: Στην Παραβουνιώτισσα, την Πλατεία Ηρώων και στην Πλατεία Λαϊκής. Στην Δ.Ε Αμαρυνθίων: Στην Πλατεία Δωρητών στο Γυμνό, στο Λιμανάκι στην Αμάρυνθο και στην Πλατεία Γούμενου.
- Κατασκευάζονται επίσης και άλλες τρεις παιδικές χαρές στις αναπλάσεις. Μία στην Άνω Βάθεια, μία στην Άνω Σέττα και μία στην Κάτω Σέττα.