ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07102020

Πεμ, 09 Ιουλ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Με επίκεντρο την ανάπλαση της Παλαιάς Αγοράς ο κ. Παγώνης περιγράφει λεπτομερώς προς τα που βαδίζει η πόλη μετά το 2014

"Η ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς και της πλατείας Αγοράς σε συνδυασμό με τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου και την ανάπλαση της οδού Βενιζέλου θα αλλάξουν άρδην το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας.


Παράλληλα, η ολοκλήρωση των έργων υποδομής που έχει ξεκινήσει η ΔΕΥΑΧ ύψους 30 εκατομ. Ευρώ, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, η ολοκλήρωση της παράκαμψης Χαλκίδας, η ανάπλαση της περιοχής της Αγίας Παρασκευής, η αντικατάσταση του Δημοτικού Φωτισμού με χρήση έξυπνων οικολογικών λαμπτήρων, η επέκταση της υπογειοποίησης των κάδων σκουπιδιών σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης, η δημιουργία καταδυτικού πάρκου, η επέκταση του σχεδίου πόλεως, και η λειτουργία πανεπιστημιακών σχολών και της Τεχνόπολης του Ευρίπου, αποτελούν ορισμένες μόνο παρεμβάσεις και έργα που πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα αλλάξουν ριζικά το Δήμο Χαλκιδέων". Έτσι περιγράφει την Χαλκίδα λίγα χρόνια μετά, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Παγώνης.
Την Άνοιξη θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου της ανάπλασης της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς. Οπως δηλώνει ο Δήμαρχος έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και πλέον προετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης για να γίνει ο εν λόγω διεθνής διαγωνισμός του Έργου. Ο ίδιος δηλώνει ότι κατάφερε να κερδίσει 4 ολόκληρα χρόνια αφού "ο μέσος χρόνος που απαιτείται στη χώρα μας για να γίνουν όλα τα παραπάνω είναι περίπου 8 χρόνια και εμείς καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε στο μισό χρόνο".
Μιλώντας στην ιστοσελίδα EviaVima.gr ο κ. Παγώνης περιέγραψε ως απερχόμενος δήμαρχος τα έργα της θητείας του, αναφέροντας πρώτο την ολοκλήρωση της γραφειοκρατίας για τη Δημοτική Αγορά.
"... Η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης του Δήμου μας, διαχρονικά. Ταυτόχρονα αποτελεί και μια ανοιχτή πληγή που στοιχειώνει το κεντρικότερο σημείο της πόλης μας τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια. Μπορεί οι συμπολίτες μας να μην γνωρίζουν ή αντιλαμβάνονται επακριβώς την πραγματικά τιτάνια προσπάθεια που καταβάλαμε τέσσερα χρόνια τώρα για να ξεπεράσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια, δαιδαλώδη γραφειοκρατία αλλά και εσωτερικά χτυπήματα για να φτάσουμε επιτέλους στο σημείο έναρξης του μεγάλου αυτού έργου που θα αλλάξει όλο το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης μας".
Μιλώντας για το υπόλοιπο δημοτικό έργο περιγράφει: Ότι καταφέραμε το καταφέραμε σε μια χρεοκοπημένη χώρα. Παρά το δυσμενές αυτό πλαίσιο τα τέσσερα αυτά χρόνια σχεδιάσαμε και υλοποιούμε την στρατηγική ανάπτυξης του Δήμου Χαλκιδέων για τα επόμενα 20 χρόνια. Εκτός από τη μεγάλη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, Δημοτική Αγορά, Πλατεία Αγοράς, Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, θα αναφερθώ στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ν. Αρτάκης, στα έργα υποδομής της ΔΕΥΑΧ ύψους 30 εκατομ. Ευρώ, στα συνοδά έργα του νέου νοσοκομείου, στη δημιουργία δεκάδων σύγχρονων παιδικών χαρών, στο κλειστό γήπεδο Βασιλικού, στα γήπεδα ποδοσφαίρου Παραλίας Αυλίδας κλπ. και δεκάδες άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται.
Άλλα μεγάλα μας έργα είναι η ίδρυση και λειτουργία πανεπιστημιακών σχολών και Τεχνόπολης, η παράκαμψη Χαλκίδας, που σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι, η λειτουργία του νέου νοσοκομείου, η μεταφορά του εμπορικού λιμένα σε συνδυασμό με την ενίσχυση της στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου μας θα έχουν πραγματικά θετικό αποτύπωμα στο μέλλον της περιοχής μας".
Είπε ακόμη ο κ. Παγώνης:
- Η πολιτική στην Ελλάδα δεν είναι πλέον θελκτική, δεν συγκινεί και δεν κινητοποιεί όπως στο παρελθόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, νέοι κυρίως άνθρωποι να μην ασχολούνται με τα κοινά.
- Κάθε υποψηφιότητα για τον Δήμο συμβάλλει στον γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο και είναι καλοδεχούμενη.
- Δεχτήκαμε ανηλεή πόλεμο για οτι κάναμε, αλλά ο Δήμος Χαλκιδέων είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη μοίρα από αυτή που ήταν το 2014.
- Θέλουμε να συνεργαστούμε με αξιόλογους συμπολίτες μας που έχουν να προσφέρουν ουσιαστικά, μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε αυτό το όραμα για μια άλλη, καλύτερη, ευημερούσα πόλη. Με τέτοιους ανθρώπους θα συμπορευτούμε στις εκλογές, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής προέλευσης.
-  Στον Δήμο, αναπτύξαμε ένα στρατηγικό σχέδιο για το ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρει ο Δήμος Χαλκιδέων στα επόμενα 20 χρόνια. Η κατάσταση του Δήμου μας το 2014 ήταν τραγική. Με γενική ανεργία πάνω από 35%, ανεργία νέων άνω του 50%, μαζική αποβιομηχάνιση, κλείσιμο βιοτεχνιών και μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων και χωρίς κανένα ουσιαστικό παραγωγικό προσανατολισμό.