ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι06022020

Δευ, 01 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Ένα άτυπο... debate σήμερα μεταξύ Περιφερειάρχη και Δημάρχου για τις εκκρεμότητες της περιοχής

Ένα άτυπο... debate σήμερα μεταξύ Περιφερειάρχη και Δημάρχου για τις εκκρεμότητες της περιοχής

Μπακογιάννης και Λίνα Ευσταθίου ενώπιος ενωπίω.

Η δήμαρχος Ιστιαιας - Αιδηψού έχει αναφερθεί "σε αυτά που πρέπει να κάνει η Περιφέρεια για την περιοχή", κάτι που  ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης δεν το άφησε να περάσει έτσι.

Απέστειλε επιστολή στη Δήμαρχο, εκφράζοντας την πρόθεση να λογοδοτήσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με τα έργα και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην Περιοχή. Η Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, αποδέχτηκε την πρόταση και σε επαφή με τον Περιφερειάρχη συμφώνησαν την ημερομηνία.
Έτσι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης  θα βρίσκεται  στην Ιστιαία, σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 19.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιστιαίας.
Στη συζήτηση θα γίνει λόγος για τα  προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος αλλά και για τις δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την περιοχή.
Η κόντρα φαίνεται να ξεκίνησε τον π. Μάιο όταν η Λίνα Ευσταθίου έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης με το οποίο τέθηκε σε συζήτηση και ψήφιση το εξής: «Να απέχει η Περιφέρεια από οποιαδήποτε ενέργεια όσον αφορά την ένταξη της Διοικητικής Περιφέρειας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού στο πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO μέχρι την πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση του Δήμου σχετικά με τα οφέλη και τους περιορισμούς τους οποίους μπορεί να επιφέρει μια τέτοια ένταξη».
Η πρόταση πέρασε κατά  πλειοψηφία ενώ από τότε ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε να επισκεφθεί τον Δήμο.
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αιδηψού, Αρτεμισίου, Ιστιαίας και Ωρεών και της Κοινότητας Λιχάδος. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 499,3 km2 και ο πληθυσμός του 21.083 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του δήμου ορίστηκε η Ιστιαία. Τα όρια του δήμου αντιστοιχούν στα όρια της παλαιότερης Επαρχίας Ιστιαίας η οποία είχε καταργηθεί το 1999 με τον Καποδίστρια.
Τα προβλήματα του Δήμου είναι στην ουσία δύο: Υποδομές (δρόμοι, λιμάνια, απορρίματα κ.α.) και η ανάπτυξη - κυρίως τουριστική που μπορεί να έχει η Βόρεια Εύβοια αλλά δεν την έχει.