ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΑΙΔΗΨΟΣ θελει ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΗΜΟΣ

Η ΑΙΔΗΨΟΣ θελει ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΗΜΟΣ

Επιτροπή Αγώνα κατοίκων της, ζητά παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας! - Ποια τα επιχειρήματά της

Να ξαναγίνει η Αιδηψός αυτοτελής Δήμος μέσα από τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του "Κλεισθένης 1", αλλά και του "Κλεισθένης 2", ζητεί η Επιτροπή Αγώνα Αιδηψιωτών, η οποία αιτείται μάλιστα και ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να ζητήσει την εμπλοκή του αφού του παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους.

Η εν λόγω Επιτροπή κατοίκων χαρακτηρίζει μέγα λάθος την ενοποίηση της Αιδηψού με την Ιστιαία υποστηρίζοντας ότι:


- Η Ιστιαία είναι ένας Δήμος που αποτελείται από 43 ορεινά χωριά που απασχολούνται αποκλειστικά με την κτηνοτροφία και την γεωργία.

- Η Αιδηψός είναι η "παγκόσμια ναυαρχίδα" του ιαματικού τουρισμού, το μεγαλύτερο βιομηχανικό τουριστικό κέντρο της χώρας.

- Λουτράκι και Καμένα Βούρλα που είναι επίσης λουτροπόλεις παρέμειναν αυτόνομοι Δήμοι, δηλαδή στην περίπτωση της Αιδηψού έχουμε παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας.


Η Επιτροπή Αγώνα Αιδηψιωτών έχει μακρά παράδοση αγώνων περί την ιαματική πλευρά της Αιδηψού. Παλαιότερα είχε κινητοποιηθεί με αφορμή την απόφαση του ελληνικού κράτους το 1940 να υφαρπάξει τις ιαματικές πηγές του Δήμου Αιδηψού καθώς και τα τρία ιαματικά καταστήματα του, "μέσα από πράξεις νομικά ανήθικες και αιχροκερδείς" όπως είχε καταγγείλει τότε, θεωρώντας άκυρες τις εν λόγω αποφάσεις.