ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ10222018

Δευ, 22 Οκτ 2018 4pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ της Παράκαμψης Χαλκίδας

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ της Παράκαμψης Χαλκίδας

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, το Υπουργείο να μην προχωρήσει με την παράκαμψη Χαλκίδας έως τις αρχές του καλοκαιριού επισημαίνει ο Συμεών Κεδίκογλου στην ερώτησή του, προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζοντας ότιοι μελέτες είναι ώριμες, το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.
Επίσης, επικαλείται τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας της οδού Γ. Παπανδρέου, που χρησιμοποιείται αναγκαστικά ελλείψει της παράκαμψης και έχει στοιχίσει τη ζωή 41 ανθρώπων μέσα σε μια δεκαετία με πολύ συχνά τροχαία και τραυματίες.
Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα αυτής της κυβέρνησης, σημειώνει ο βουλευτής, είναι να αυξήσει την απορροφητικότατα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, και συνεχίζει: «Δεν μπορούμε να αφήνουμε σήμερα πόρους στα αζήτητα. Το Υπουργείο οφείλει να επιδείξει την πολιτική βούληση και να το συμπεριλάβει στις άμεσες προτεραιότητες για τη δημοπράτησή του».

«Η Παράκαμψη Χαλκίδας αποτελεί τμήμα του Ευβοϊκού οδικού δικτύου που είχε χαρακτηριστεί ως Διευρωπαϊκό και άρα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους» υπογραμμίζει στην ερώτηση του ο Συμεών Κεδίκογλου, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Εξάλλου, περιλαμβάνεται στα έργα του ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα «Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας» και μάλιστα βρίσκεται σε ιδιαίτερα προωθημένο στάδιο. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να δημοπρατηθεί και να απορροφηθεί το σχετικό κονδύλι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, δεδομένου και ότι πολλά τέτοια έργα δεν προχωρούν όπως πρέπει από έλλειψη μελετών και άλλα προβλήματα με κίνδυνο να χάνονται σημαντικοί πόροι».

Συγκεκριμένα ως προς το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει ,ότι μετά την πολυετή εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, οι οποίες έχουν στοιχήσει εκατομμύρια ευρώ, βρισκόμαστε στη φάση ολοκλήρωσης των οριστικών μελετών με τις απαραίτητες εγκρίσεις μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και υπολείπονται πλέον μόνο η σύνταξη της κτηματολογίου της μελέτης και η εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης. Εκκρεμότητες που βρίσκονται στις δυνατότητες του Υπουργείου με ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έως και τις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού, όπως επιβεβαιώθηκε και κατά τη σύσκεψη του γενικού γραμματέα δημοσίων έργων, του διευθυντή μελετών έργων οδοποιίας παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου οικονομικών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 28 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της μη κατασκευής της προβλεπόμενης από τον πολεοδομικό σχεδιασμό περιφερειακής οδού (παράκαμψης Χαλκίδας), η οδός Γ. Παπανδρέου (ε.ο. Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης) υποδέχεται μεγάλος μέρος των οχημάτων που φθάνουν στην πόλη της Χαλκίδας από τον ΠΑΘΕ μέσω του κλειστού αυτοκινητόδρομου Σχηματαρίου-Χαλκίδας και διαχέονται στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης καθώς και το σύνολο του υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου με πολλά βαρέα οχήματα προς την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια. Καθώς η οδός αυτή δεν έχει τις προδιαγραφές να υποδέχεται την ως άνω κυκλοφορία, αποδεικνύεται στην πράξη ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού μέσα σε μια δεκαετία μετράμε 41 νεκρούς και πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα με τραυματίες.

Η παράκαμψη Χαλκίδας, εφόσον κατασκευαστεί, είναι βέβαιο ότι θα μειώσει τον χρόνο προς Βόρεια Εύβοια κατά 20 και πλέον λεπτά, ενώ θα καταστήσει λειτουργικό τον αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου-Χαλκίδας παρέχοντας την απαραίτητη υποδομή για τη διάχυση της κυκλοφορίας προς και από τον ΠΑΘΕ, τονίζει ο βουλευτής. Συνεχίζει υπογραμμίζοντας, ότι η μη κατασκευή της από την άλλη αφήνει ως μόνη πρόβλεψη για την περιοχή την επιβολή διοδίων στον κλειστό αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου-Χαλκίδας υπέρ της υπό κατασκευή Ιονίας Οδού.

Λαμβάνοντας υπόψη την ωριμότητα των μελετών, τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους, τη δυνατότητα δημοπράτησης και την προθεσμία για την απορρόφηση των κονδυλίων στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, ο βουλευτής ρωτάει του Υπουργό: «Θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του κτηματολογίου της μελέτης και η εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης του έργου, προκειμένου να δημοπρατηθεί και να χρηματοδοτηθεί από τους πόρους της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την εξέλιξη του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας;»