ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ10172018

Τρι, 16 Οκτ 2018 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΆΜΕΣΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ του δρόμου Στόμιου-Πλατάνας ζητά ο Τέρενς Κουίκ

ΆΜΕΣΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ του δρόμου Στόμιου-Πλατάνας ζητά ο Τέρενς Κουίκ

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κύμης, σχετικά με το δρόμο Στόμιο-Πλατάνα έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη ζητά την επείγουσα αποπεράτωση των έργων διάνοιξης του κλειστού δρόμου Στομίου-Πλατάνας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η άνετη και ασφαλής κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων

Τον βουλευτή ενημέρωσε ο Πολιτευτής του Κινήματος στην Εκλογική Περιφέρεια της Εύβοιας Σταύρος Μακαρίου, στις πληροφορίες του οποίου, βασίστηκε η ερώτηση του Τ. Κουίκ. Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με πληροφορίες που μου μετέφερε ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Eκλογική Περιφέρεια την Εύβοιας Σταύρος Μακαρίου αλλά και από μαρτυρίες κατοίκων και δημοσιεύματα του Ευβοϊκού τύπου, ο δρόμος που συνδέει το Στόμιο με την Πλατάνα έχει κλείσει τελείως προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες επισκευής του οδοστρώματος και διάνοιξης αυτού. Θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι πριν από περίπου 4 χρόνια λόγω πτώσης βράχων είχε υποστεί ακρωτηριασμό άτομο που διερχόταν του σημείου με όχημα και από τότε ο δρόμος είχε παραμείνει ανοιχτός μόνο κατά μία λωρίδα κυκλοφορίας, με σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων.

Πριν από δύο περίπου μήνες ο δρόμος έκλεισε εντελώς προκειμένου να επισκευασθεί και έτσι η κυκλοφορία εκτρέπεται δια μέσου Κονιστρών και άλλων οδών για να μπορέσει κάποιος να φθάσει στην Πλατάνα και στη συνέχεια στο λιμάνι της Κύμης για να πάει στη νήσο Σκύρο. Ο ως άνω δρόμος είναι σε απόσταση διπλάσιος, με δύσκολες στροφές, περιορισμένης ασφάλειας και δεν επιτρέπει την άνετη και ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Εν’ όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, κατανοείτε το πρόβλημα που θα υπάρξει στην μετακίνηση των τουριστών και επισκεπτών που θα κατευθύνονται τόσο στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη της περιοχής όσο και στο νησί της Σκύρου που εξυπηρετείται από οχηματαγωγό πλοίο από το λιμάνι της Κύμης;

2.Τι σκοπεύετε να κάνετε για την επείγουσα αποπεράτωση των έργων προκειμένου να ανοίξει ο εν λόγω δρόμος;