ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δέσμευση Φάνη Σπανού για Υδατοδρόμια, οδικά έργα, Αιολικά και ιδιοκτησίες 

Όλα τα μεγάλα ζητήματα που "καίνε" την Καρυστία είναι σε εξέλιξη ώστε να επιλυθούν σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ Φάνη Σπανό. 

Περισσότερα...

Σκύρος και Τουρισμός

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Μαυρίκος έχει προσκαλέσει όλους τους επαγγελματίες της Σκύρου που ανήκουν στον ευρύτερο τομέα τουρισμού την Τρίτη ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μία συνάντηση εργασίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, τη συζήτηση θεμάτων και προβλημάτων του τομέα τους.

Περισσότερα...

ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΨΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Μετά την Δημοτική Αγορά, ξεκινά μπαράζ αναπλάσεων για το Open MAll Χαλκίδας - Ο διπλός στόχος της Έλενας Βάκα

Με μια σειρά στοχευμένων έργων ο Δήμος Χαλκιδέων επιχειρεί να αλλάξει την αισθητική του κέντρου της πόλης με διπλό στόχο: Από την μια να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών και από την άλλη να ενισχύσει την εμπορική κίνηση. 

Περισσότερα...

ΤΑ ΕΞΙ ΑΜΕΣΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ

Τα έθεσε ο Δήμαρχος Ν. Μαυρίκος χαρακτηρίζοντας τα επείγοντα που απαιτούν άμεση λύση

 
Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητας για τον Δήμο Σκύρου; Στο νησί, συνεδρίασε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με διευρυμένη σύνθεση καθώς κλήθηκαν και συμμετείχαν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Περισσότερα...

Η ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Δημοτική Αρχή θέλει να είναι η κορωνίδα στον απολογισμό του τετραετούς έργου της 

Ένα έργο που αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστικό για τις... επόμενες δημοτικές εκλογές στη Χαλκίδα είναι αναμφίβολα η Παλαιά Δημοτική Αγορά. 
H Έλενα Βάκα θέλει να παρουσιάσει λεναν θετικό απολογισμός και η Δημοτική Αγορά να ειναι στο επίκεντρο.
 
Το έργο βρίσκεται εντός του αρχικού του χρονοδιαγράμματος κι εξελίσσεται σύμφωνα με αυτό, με συμβατικό χρόνο περαίωσης τον Μάρτιο του 2023. 
 
Στον Δήμο θεωρούν ότι ακόμη και υπό τις δύσκολες συνθήκες, λόγω των ανατιμήσεων όλων των υλικών, η ολοκλήρωσή του αναμένεται να γίνει χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις και θα είναι ένα εμβληματικό έργο που θα έχει ολοκληρωθεί με αυτή την Δημοτική Αρχή αν και καθυστερούσε επί χρόνια.
 
Θυμίζουμε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχουν κατασκευαστεί εντός της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας 39 καταστήματα, εκ των οποίων 9 Γενικού Εμπορίου, 19 Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, 7 Εστίασης, 4 Υπηρεσιών, κάτι που θα προσθέσει στην τοπική οικονομία.
 
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Δήμος Χαλκιδέων αποφάσισε να ενημερώσει τους δημότες για το πως εξελίσσεται το έργο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, αναφέροντας τα εξής: 
 
- Σε όλα τα κτίρια της Α’ φάσης, που βρίσκονται επί των οδών Κριεζώτου, Αρεθούσης και Βενιζέλου, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης της φέρουσας λιθοδομής και προχωρούν οι εργασίες κατασκευής των υδραυλικών, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων αποχέτευσης, ανακατασκευής των οροφών και των πλακών και εγκατάστασης των ηλεκτροφωτισμών.
- Όσον αφορά στα κτίρια της Β’ φάσης, που βρίσκονται επί της οδού Νεοφύτου, ξεκινούν και σε αυτά οι εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυση της φέρουσας λιθοδομής και θα ακολουθηθεί ακριβώς η ίδια διαδικασία με αυτών στη Α’ φάση.
- Στα κτίρια και των δύο φάσεων, διατηρούνται αρχιτεκτονικά στοιχεία και από τις δύο εποχές, κατά τις οποίες κατασκευάστηκε η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας και συγκεκριμένα διατηρούνται οι εσωτερικές τοιχοποιίες, αποκαθίστανται τα δάπεδα, αποκαθίστανται οι εσωτερικές όψεις, ενοποιούνται καταστήματα για λειτουργικούς λόγους μιας σύγχρονης αγοράς, δημιουργείται πέρασμα προς το εσωτερικό της αγοράς, με διατήρηση της εσωτερικής όψης, αποκαθίσταται το γείσο και γίνεται νέα ξύλινη κατασκευή στέγασης των κτιρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ