ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Σημαντική συνάντηση έξι χωρών στο Skills4Sports

Σημαντική συνάντηση έξι χωρών στο Skills4Sports

Διενεργείται στη Χαλκίδα - Συμμετέχει η Αναπτυξιακή - Ποια θέματα αναπτύσσονται

Στο πλαίσιο του Skills4Sports, η Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ συμμετέχει ως συντονιστής.
 Ήδη πραγματοποιείται στη Χαλκίδα, μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου, η συνάντηση των οκτώ εταίρων του έργου οι οποίοι προέρχονται από έξι Μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Μάλτα, Λίβανο, Ισπανία, Ιταλία και Παλαιστίνη). Η συνάντηση αυτή οργανώνεται από την TREK Development A.E.
Το Skills4Sports χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχος του είναι η αύξηση της απασχολησιμότητας νέων σε ηλικία ατόμων (18-29 ετών), τα οποία δεν εργάζονται και δεν παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης. 
Το έργο αυτό εστιάζει στον χώρο του αθλητισμού, όπου, ενώ υπάρχουν αυξανόμενες ανάγκες για νέους εργαζόμενους, παρατηρείται έλλειψη ατόμων που να έχουν τα κατάλληλα προσόντα για την απορρόφησή τους από τον κλάδο του αθλητισμού. 
Σκοπός του Skills4Sports είναι το γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ της έλλειψης αυτής και των αναγκών της αγοράς εργασίας του κλάδου. Σε αυτό το πλαίσιο, θα οργανωθούν στοχευμένα Προγραμμάτων Κατάρτισης, στα οποία 1200 νέοι θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές τους για μια καριέρα στον κλάδο του αθλητισμού. 
Τα εννιά Προγράμματα Σπουδών για Επαγγελματίες στον Τομέα του Αθλητισμού, θα ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου του 2022 ενώ υπολογίζεται ότι τo έργο θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας.
Στη συνάντηση της Χαλκίδας, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των εταίρων συνεδρίες για καθένα από τα εννιά Προγράμματα Σπουδών που έχουν θέμα τη Διαχείριση Εκδηλώσεων, το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, την Επικοινωνία, την Κοινωνιολογία του Αθλητισμού, την Ανάπτυξη Αθλητών, την Προπονητική, τις Νέες Τεχνολογίες, τα e-αθλήματα, καθώς και μια αναλυτική εισαγωγή στην αθλητική βιομηχανία. 
Σε κάθε μια από τις συνεδρίες αυτές ο κάθε εταίρος θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα Σπουδών που ανέπτυξε, εξηγώντας τις εκπαιδευτικές τεχνικές και τους μαθησιακούς στόχους και θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις και να απαντήσει στις ερωτήσεις των υπόλοιπων εταίρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ