ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλικδέων - Έλενα Βακα: Δεν αντέχουμε άλλους ανέργους

 
Πλήρης και ομόφωνη συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων. 
Ήταν το πρώτο θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου η ΔήμαρχοςΈλενα Βάκα, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της επιχείρησης για την ιστορική, παραγωγική και οικονομική ζωή της Εύβοιας. 
 
Όπως εξήγησε, «175 από τους εργαζόμενους αυτούς βρίσκονται στην Εύβοια, πολλοί είναι δημότες μας, αλλά και να μην ήταν, πάλι θα δηλώναμε ξεκάθαρα και ηχηρά ότι είμαστε στο πλευρό όλων, καθώς ειδικά η πολύπαθη Εύβοια, η Εύβοια που εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως μετά το κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων, είναι από τους πρωταθλητές νομούς στην ανεργία, η Εύβοια που χτυπήθηκε όσο κανένας άλλος τόπος από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού που πέρασε, δημιουργώντας νέα στρατιά ανέργων, η Εύβοια δεν σηκώνει κανέναν άνεργο παραπάνω. 
Και όπως έχω επανειλημμένα πει, η σύνδεση των Δήμων της Εύβοιας, είναι πιο ισχυρή από άλλες περιοχές, οι οικονομίες των Δήμων της είναι άμεσα εξαρτώμενες, λόγω της νησιωτικότητάς της. Η ανεργία τόσων ανθρώπων θα δημιουργήσει όχι μόνο στους ίδιους και στις οικογένειές τους τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, αλλά και πλήγμα στην τοπική κοινωνία μας με την ευρύτερη έννοια.».

Και συνέχισε τονίζοντας, «η θέση μου ήταν και είναι μία, σαφής, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα αιτήματα και τις επικείμενες λύσεις, τον έχουν οι εργαζόμενοι.».

Τέλος επισήμανε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων και όλοι οι φορείς οφείλουν να σταθούν έμπρακτα δίπλα στους εργαζόμενους και κατέθεσε τις θέσεις των εργαζομένων της επιχείρησης στην Εύβοια, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τις θέσεις αυτές και ιδιαίτερα ως προς το θέμα των πιθανών μετατάξεων στους Δήμους. Επιπλέον, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γρανέτα Τσιβίκα κατέθεσε ως ψήφισμα το κάλεσμα συμπαράστασης των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Κατόπιν των εισηγήσεων των επικεφαλής, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και να στηρίξει τις θέσεις τους, προχωρώντας σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί.