ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ12092022

Παρ, 09 Δεκ 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Σκέψεις επαναπρόσληψης εργαζομένων στην ΑΓΕΤ;

Σκέψεις επαναπρόσληψης εργαζομένων στην ΑΓΕΤ;

Η ΑΓΕΤ έστειλε πρόσφατα επιστολή στο σωματείο των απολυμένων του εργοστασίου της, ζητώντας συνάντηση, προκειμένου να διευθετηθούν δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούν προσφυγές εργαζομένων που ζητούν επαναπρόσληψη, αλλά και διεκδίκηση αποζημιώσεων για περικοπές μισθών που έγιναν (300-600 ευρώ το μήνα) την περίοδο 2012-2013.

Το σωματείο απάντησε ότι δέχεται να συζητήσει εφ’ όλης της ύλης. Έτσι, αναμένεται να κλειστεί ραντεβού με τη διοίκηση, στο οποίο ενδέχεται να συζητηθεί και η επαναλειτουργία μέρους του εργοστασίου, αλλά και η πρόσληψη εργαζομένων.

Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να συνδέονται με μελέτη για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Χαλκίδας, που είχε αναθέσει η ΑΓΕΤ στην «Ernst & Young».
 
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο χώρος αναμένεται να αξιοποιηθεί ως logistic center (αποθήκευση-διακίνηση εμπορευμάτων) με ταυτόχρονη αξιοποίηση της προβλήτας που νοικιάζει η ΑΓΕΤ, ώστε να υπάρχει πρόσβαση και από τη θάλασσα.
Ταυτόχρονα η εταιρεία σχεδιάζει την επαναλειτουργία ενός μέρους της παραγωγικής διαδικασίας, αφού το εργοσ΄τασιο της Χαλκίδας διαθέτει αξιόλογα μηχανήματα, που έχουν παροπλιστεί.
Λέγεται πως η ΑΓΕΤ θέλει να φέρνει ψημένο τσιμέντο από τις άλλες μονάδες και να γίνεται η επεξεργασία του στο μύλο της Χαλκίδας. Επιπλέον, θα προχωρά και στη συσκευασία του τελικού προϊόντος.