ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ04142021

Τρι, 13 Απρ 2021 5pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Απεργεί και η Ομοσπονδία Τροφίμων

Απεργεί και η Ομοσπονδία Τροφίμων

Απόφαση για 24ωρη απεργία Πέμπτη είχε πάρει το Συνδικάτο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τροφίμων – Ποτών και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
"... Σε έξαρση βρίσκεται το δεύτερο κύμα πανδημίας στη χώρα μας χωρίς ούτε τώρα να έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα (προσλήψεις στην υγεία, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία κτλ) για την αντιμετώπισή της παρότι έχουν περάσει 9 μήνες από τότε που εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Η κυβέρνηση εγκληματεί πολλαπλά σε βάρος των εργαζομένων καθώς όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την πανδημία αλλά τη χρησιμοποιεί για να υλοποιήσει χρονιες απαιτήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και βιομηχανικών (ΣΕΒ) που αυξάνουν την εκμεταλλευσή μας.
Η κυβέρνηση τώρα σχεδιάζει να ψηφίσει νομοσχέδια που περιλαμβάνουν:
Κατάργηση 8ωρου, 10ωρη δουλειά με απλήρωτη υπερωρία, μισθούς 200€.
Επέκταση της κατάργηση της Κυριακής αργίας και στη βιομηχανία.
Στους χώρους δουλειάς του κλάδου τροφίμων και ποτών προκύπτει ότι ο κίνδυνος διάδοσης του κορονοϊού είναι μεγαλύτερος λόγω της διαμορφωμένης παραγωγικής διαδικασίας που απαιτεί κοντινές αποστάσεις, την επεξεργασία του ίδιου προϊόντος διαδοχικά από πολλούς συναδέλφους κτλ.
Ζητάμε λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς. Θερμομέτρηση, αραίωση αποδυτηρίων, επέκταση της γραμμής παραγωγής για να αραιώσουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους συναδέλφους, χρήση διαχωριστικών ανάμεσα στα πόστα, πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών/ων, απολυμάνσεις κτλ.
Η απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση των εργαζομένων του κλάδου, κάθε τίμιου συνδικαλιστή, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τους ομοίους της πανελλαδικά όπως και στην περιοχή μας που συνυπογράφουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ..."