ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12072021

Δευ, 06 Δεκ 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΑΡΚΟ στους ΚΑΔ του Lockdown

Η ΛΑΡΚΟ στους ΚΑΔ του Lockdown

Διασφάλιση θέσεων εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι με υπόμνημά τους στην κυβέρνηση και τα κόμματα

Υπόμνημα προς την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα του κοινοβουλίου, καταθέτουν τα πέντε σωματεία εργαζομενων στη ΛΑΡΚΟ, καταγγέλλοντας, όπως αναφέρουν «τον συνειδητό Κυβερνητικό εμπαιγμό». 
Δηλώνουν: «Θα συνεχίσουμε με νέες, πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, μέχρι να υπάρξει δικαίωση. Να αποτρέψουν τους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Να διασφαλίσουν τη συνέχεια της ΛΑΡΚΟ. Να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα».

Το υπόμνημα υπενθυμίζει ότι η ΛΑΡΚΟ τέθηκε ‘’σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με στόχο την εκκαθάριση εν λειτουργία, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το τίμημα της αξίας,  που θα προκύψει μέσω ενός σχεδίου τριχοτόμησης της, με προκήρυξη τμηματικών διαγωνισμών για την εξεύρεση επενδυτών ‘’ και όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του Ν.4736/21.10.2020.
Ένα νομοσχέδιο, το οποίο καταψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης, θεωρώντας τουλάχιστον, ότι η εφαρμογή του θα οδηγήσει στην απαξίωση και το κλείσιμο της Εταιρίας πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης.
Με βάση τα παραπάνω οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
Το τελευταίο 9μηνο της ειδικής διαχείρισης η παραγωγή έχει μειωθεί κάτω από το 20% της παραγωγικής της δυνατότητας, παρότι η τιμή του νικελίου κυμαίνεται σε επίπεδα που αγγίζουν τις 16.000 $/tn, η εταιρία αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.
Αυτό το διάστημα το μόνο που διαπιστώνεται είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει τον covid-19 για να περπατήσει στην παύση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.
Ενώ το κόστος για προληπτικά τεστ είναι ασήμαντο, αντί να πάρουν μέτρα, ενέταξαν την εταιρία στις ΚΑΔ περί αναστολής συμβάσεων εργασίας που κοστίζει πολύ περισσότερο στο κράτος και μάλιστα σε μια περίοδο που οι τιμές του Νί είναι υψηλές και η παραγωγή της ΛΑΡΚΟ μπορεί να ενισχύσει την Εθνική Οικονομία.
Αποτέλεσμα αυτού είναι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ;
Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, στο δεύτερο εικοσαήμερο του Νοέμβρη θα ξεκινήσουν οι εγκληματικοί διαγωνισμοί εκποίησης. Σαν εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε από την πρώτη μέρα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να διασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας.
Η Κυβέρνηση ,έχει την υποχρέωση να κοινοποιήσει στους εργαζόμενους, τι σχέδια έχει για τους ίδιους, πως διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα τους, μέσα από την πολιτική που επέλεξε να εφαρμόσει για τη ΛΑΡΚΟ.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:
Να διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας.
Να δεσμευτεί για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.
Εντός των επόμενων ημερών να μας ενημερώσει γραπτώς και με τηλεδιάσκεψη που θα συμμετέχουν τα αρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών-ΠΕΝ –Εργασίας), για το σχεδιασμό που έχει σχέση με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Τέλος οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, έχοντας σαν παρακαταθήκη τους αγώνες του 1977, τους αγώνες των τελευταίων δεκαετιών και τους αγώνες του τελευταίου 9μηνου, θα συνεχίσουν μέχρι να υπάρξει δικαίωση. Να αποτρέψουν τους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Να διασφαλίσουν τη συνέχεια της ΛΑΡΚΟ. Να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα.
Ο βαρύς φόρος αίματος που έχουμε πληρώσει για το μεροκάματο με 80 νεκρούς εργάτες και εκατοντάδες σακατεμένους, μας οπλίζει με τεράστια ψυχικά αποθέματα να συνεχίσουμε με νέες, πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αντάξιες των ιστορικών αγώνων της ΛΑΡΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ