ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09252021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση

Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της παράτασης λειτουργίας των Λατομείων Σχιστολιθικών Πλακών Καρύστου με νομοθετική ρύθμιση ζήτησαν από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Καρύστου και τα μέλη του Σωματείου Λατόμων Καρύστου.
Το σοβαρό πρόβλημα, έχει δημιουργηθεί από το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που καλούνται να πληρώσουν για την έκδοση της άδειας, αλλά και από την έλλειψη χρόνου ώστε να τακτοποιηθούν οικονομικές οφειλές.
Ο υφυποργός κ. Ταγαράς έκανε δεκτό το αίτημα να εισηγηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, με την οποία θα δίνεται παράταση λειτουργίας, προκειμένου να έχουν το χρόνο, που απαιτείται για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, να εξοφληθούν οι οφειλές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία και να ολοκληρωθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Η κρίσιμη αυτή συνάντηση έγινε  συνάντηση την π. Παρασκευή. Σε αυτήν επισημάνθηκε το γεγονός, ότι σε μία δύσκολη συγκυρία και πολύ περισσότερο εν μέσω πανδημίας οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα λατομεία σχιστολιθικών πλακών Καρύστου κινδυνεύουν  να μείνουν χωρίς εργασία, εξαιτίας του ιδιότυπου ιδιοκτησιακού καθεστώτος,(αποφάσεις αναγνώρισης κυριότητας) που διέπει τη λειτουργία τους .
Ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι η νομοθετική ρύθμιση αποτελεί λύση «ζωής»,καθώς τα Λατομεία της Νότιας Καρυστίας αποτελούν βασικό «αιμοδότη» της τοπικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ