ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10222021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Υπογραφές για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ

Υπογραφές για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη βοήθεια των πολιτών.

Πως; Συνυπογράφοντας το παρακαλτω κείμενο στήριξης των θέσεών τους:
"... Εμείς που υπογραφούμε το παρακάτω κείμενο, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στη ΛΑΡΚΟ.

Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης να περπατήσει «δύο διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ,απολύοντας όλους τους εργαζομένους, χωρίς να διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της και ούτε μία θέση εργασίας», είναι πλήγμα τόσο για τους εργαζόμενους της ίδιας, όσο και για τους εργαζόμενους άλλων επιχειρήσεων γύρω από αυτή,  αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, όλους τους κατοίκους γενικότερα. Στερεά, Εύβοια, Καστοριά, συνολικά η χώρας μας πλήττεται.
Οι θέσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή στηριζόμενες από μεγάλα συλλαλητήρια όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ρεαλιστικές, δίνουν προοπτική ανάπτυξης της ΛΑΡΚΟ, στην βιομηχανία της χώρας μας.
 Δίνουν προοπτική διασφάλισης χιλιάδων θέσεων εργασίας σήμερα, δημιουργίας πολλαπλάσιων  μελλοντικά.
 Καλούμε την κυβέρνηση να τις υλοποιήσει.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, τις απαραίτητες δεσμεύσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ενιαία παραγωγική διαδικασία της ΛΑΡΚΟ, εργοστασίου και μεταλλείων, ο παραγωγικός της χαρακτήρας, να μην σταματήσει ούτε για ένα λεπτό της ώρας η λειτουργία της. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας,  «μονίμων» και εργαζομένων των εργολαβιών. Να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα που είχαν οι εργαζόμενοι προ ειδικής διαχείρισης σε σκληρές, απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας".
Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ είναι οικονομικός «πνεύμονας». Οι τοπικές κοινωνίες της Στερεάς, της Καστοριάς, της Εύβοιας, από τα μέτρα που κατάργησαν τα δώρα εορτών, το επίδομα αδείας,  που έκοψαν πάνω από το 25% του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που έριξαν«κανόνι» σε δεκάδες αυτοαπασχολούμενους, έχουν ήδη πληγεί. Δεν σηκώνουν νέα ανεργία.
Μην κλείνετε τη ΛΑΡΚΟ. Μην την ιδιωτικοποιείτε. Διασφαλίστε όλες τις θέσεις εργασίας. Αναπτύξτε την και δημιουργήστε χιλιάδες ακόμη.Η Κυβέρνηση οφείλεινα αφουγκραστεί την αγωνία όλων μας και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Μέχρι τότε, στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ όπως όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο αγώνας τους για το μεροκάματο, για τη ζωή, είναι και δικό μας αγώνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ