ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι08032021

Τρι, 03 Αυγ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Κακοδιαχείριση στη ΛΑΡΚΟ καταγγέλλει το Σωματείο

Κακοδιαχείριση στη ΛΑΡΚΟ καταγγέλλει το Σωματείο

Ακόμη μιλά για τακτοποίηση κομματικών μέσα στην εταιρεία

Ανεπισήμως έγινε γνωστό σε διευθυντές και σε εργαζόμενους ότι «31-12-2020 σταματάει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ». 
Σύμφωνα με συνδικαλιστές, αυτή η ανακοίνωση δεν διέρρευσε μόνο από διευθυντές της ΛΑΡΚΟ, διέρρευσε και από στελέχη της ίδιας της διαχείριση που έρχονται συχνά στο εργοστάσιο.

Στη συνέχεια η ειδική διαχείριση έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι, «ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο και προσπαθεί στο βέλτιστο ο χρόνος της ειδικής διαχείρισης να τελειώσει (02/2021) έχοντας υλοποιήσει το πλαίσιο του νόμου».
Το Σωματείο με ανακοίνωση παρεμβαίνει αναφέροντας ότι έτσι κι αλλιώς το Φλεβάρη του 2021 ο ειδικός διαχειριστής υποχρεούται να κάνει αίτηση πτώχευσης της ΛΑΡΚΟ. Καταγγέλλει δε τα παρακάτω:
"... Ο ειδικός διαχειριστής κ. Γεώργιος Μελέτης και η εταιρία deloitte διορίστηκαν μετά από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Είναι «ορκωτοί λογιστές» και διορίστηκαν με το πρόσχημα και την επιχειρηματολογία «να διαχειριστούν πέρα και έξω από κομματικά συμφέροντα τη ΛΑΡΚΟ, να την εξυγιάνουν από την δύσκολη οικονομική θέση που την έφερε η κακοδιαχείριση 30 χρόνων του Κράτους», δηλαδή των κυβερνήσεων.
Παίρνοντας 1.800.000 ευρώ ως αντίτιμο για να κάνουν την «εξυγίανση» και άλλα 33.000.000 ευρώ ως χρηματοδότηση από τον ελληνικό προϋπολογισμό, από το Φλεβάρη ως σήμερα έχουν «εξυγιάνει» τα εξής:
• Στο σύνολο των εργαζομένων πραγματοποίησαν μεγάλες περικοπές μισθών, κατάργησαν εργασιακά δικαιώματα.
• Η κατάσταση των εγκαταστάσεων και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι σε τρις χειρότερα συνθήκες σε σχέση με πριν.
• Με την ΔΕΗ υπέγραψαν νέο πανάκριβο τιμολόγιο (αντί 38 ευρώ/MWH, η ΛΑΡΚΟ πληρώνει 70 ευρώ/MWH).
• Στους μεγαλοεργολάβους συνεχίζουν την καταβολή εκατομμυρίων ευρώ χωρίς καμία περικοπή στα κέρδη τους, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έδωσαν και αυξήσεις.
• Τα ρουσφέτια είναι το ίδιο με την πλειοψηφία όλων των προηγούμενων, διορισμένων από τις κυβερνήσεις, διοικήσεων.
Οι προαγωγές, η μία μετά την άλλη. Οι μεταθέσεις από την παραγωγή σε καλύτερα πόστα και αυτές η μία μετά την άλλη. Σε ένα εργοστάσιο που υπολειτουργεί από την ημέρα που διορίστηκε η ειδική διαχείριση.
Που δεν έχουν χορηγηθεί φόρμες και άρβυλα στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της παραγωγής και τους έχει σακατευθεί το εισόδημα. Που δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των νεκρών εργαζομένων. Που με βάση το νόμο ετοιμάζονται να το πτωχεύσουν και οι εργαζόμενοι ανεβαίνουν καθημερινά τον «Γολγοθά» της ανασφάλειας για το μεροκάματο.
Σε αυτές τις συνθήκες, γεμίσαμε προϊσταμένους, εργοδηγούς, εκπαιδευόμενος χειριστές εγκαταστάσεων, γερανιστές κτλπ., «έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» από τις εσωτερικές μεταθέσεις.

Η κυβέρνηση να μιλήσει ανοιχτά: Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι τις ΛΑΡΚΟ και των εργολαβιών(να απαντήσει για όλους); Τι θα γίνουν οι αποζημιώσεις τους; Πώς διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, το παραγωγικό της χαρακτήρα και τον ενιαίο τρόπο παραγωγής μεταλλείων και εργοστασίου; Οι προτάσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί δύο φορές στη Βουλή λένε τη λύση για τη διασφάλιση των παραπάνω. Είναι σειρά της κυβερνήσεις να τοποθετηθεί. Να μας πει επίσημα πώς τα διασφαλίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ