ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Καταλήψεις των γραφείων ΛΑΡΚΟ από εργαζόμενους

Καταλήψεις των γραφείων ΛΑΡΚΟ από εργαζόμενους

Ο εκκαθαριστής προτίθεται να μειώσει την παραγωγή και τον αριθμό εργαζομένων

Με συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα και στην Λάρυμνα οι εργαζόμενοι απαντούν στη μεθόδευση κυβέρνησης - ειδικού εκκαθαριστή για τη συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων.
Στην Αθήνα παραβρέθηκε και ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας.
Μεταξύ άλλων, χαιρέτισαν ο Γιάννης Τζαβάρας από το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την τροπολογία, να χρηματοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ, να παραμείνει στο Δημόσιο και να εκσυγχρονιστεί.
Στην Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη από την Τρίτη και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας την απόσυρση του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και έχει ήδη οδηγήσει στη διάλυση της ΛΑΡΚΟ. Διεκδικούν την άμεση χρηματοδότηση και την επαναφορά της ΛΑΡΚΟ σε πλήρη λειτουργία και τονίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα.
Στο μεταξύ ο ειδικός εκκαθαριστής, με υπηρεσιακό σημείωμα, ζήτησε από τους τμηματάρχες του εργοστασίου της Λάρυμνας, να του προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό εργαζομένων που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του εργοστασίου, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, όπου η λειτουργία του εργοστασίου δεν ξεπερνά το 20% των δυνατοτήτων του.
Μπροστά στη συγκεκριμένη εξέλιξη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, προχώρησε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης σε έκτακτη συνεδρίαση, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθεί δυναμική απάντηση στους σχεδιασμούς του ειδικού εκκαθαριστή. Άμεσα εργαζόμενοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
"Η κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης είναι μια πρώτη απάντηση, που εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό των κινητοποιήσεών μας και στις 24ωρες απεργίες που έχουμε αποφασίσει μέσα στο Μάη", λένε οι εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ