ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

Καθολικό αίτημα να σταματήσει η εκκαθάριση της εταιρείας που θα έχει πολλαπλές καταστροφικές συνέπειες

Ξεκίνησε χθες η 48ωρη απεργία στο σύνολο των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ, με τους εργαζόμενους να ζητούν να ακυρωθεί η τροπολογία εκκαθάρισης, που οδηγεί στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. 
Μιλούν για μεγαλες συνέπειες όπως είναι η εξόντωση των εργαζομένων και ο μαρασμός των περιοχών που δραστηριοποιούνται.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης και του ειδικού εκκαθαριστή να μην προχωρήσουν στην καταβολή του Δώρου Πάσχα και της εξόφλησης της μισθοδοσίας του Μαρτίου, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους τις ημέρες των γιορτών.
Ακόμη ανακοινώθηκε από τον ειδικό εκκαθαριστή, ότι θα προχωρήσει σε περικοπές όπως κατάργηση των Δώρων και του επιδόματος αδείας, ποσοστιαία μείωση μισθών, ένταξη των αποζημιώσεων των συνταξιούχων στη λίστα πιστωτών κ.α..
Μετά από όλα αυτά το επιχειρησιακό Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας αποφάσισε να προκηρύσσει 48ωρη απεργία για χθες Τρίτη 21 και σήμερα Τετάρτη, απόφαση με την οποία συντάχθηκαν τα Σωματεία εργαζομένων στο σύνολο των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ σε Εύβοια,  Φθιώτιδα, Βοιωτία, Καστοριά, Κοζάνη και Αθήνα.
Στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα βρέθηκαν τα ξημερώματα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας προκειμένου να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση.
Επίσης βρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, με τον Γιώργο Οικονόμου, γραμματέα του ΔΣ, να απευθυνθεί χαιρετισμό στους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας που αποχωρούσαν, εκφράζοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της Φθιώτιδας στον αγώνα τους.
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ έχουν εκφράσει το τελευταίο διάστημα με ανακοινώσεις τους Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει εικονικά τα στοιχεία της μισθοδοσίας των εργαζομένων, τονίζοντας μάλιστα ότι άλλα ποσά παρουσιάστηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης της τροπολογίας και άλλα κατά τον διορισμό του εκκαθαριστή.