ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ10262020

Δευ, 26 Οκτ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Ο κ. Σταϊκούρας συναντήθηκε με τους εργαζόμενους αλλά τίποτε δε άλλαξε - Συνεχίζεται η αβεβαιότητα

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας αναφορικά με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της επιχείρησης. 
Το σχέδιο παραμένει το ίδιο: Σε ένα χρόνο ή θα έχει πουληθεί ή θα κλείσει.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων, Ανδρέας Κορετζέλος, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: «μας είπε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα και ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε».
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στην Ομόνοια και πορεία διαμαρτυρίας για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αναφορικά με το μέλλον της επιχείρησης.
Με βασικό σύνθημα «Δεν πωλείται η ΛΑΡΚΟ. Πωλείται η Ελλάδα», τα σωματεία απεργούν διεκδικώντας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, να παραμείνει η εταιρεία ανοιχτή, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί η εταιρεία μέσω των θέσεων των εργαζομένων.

ΤΙ ΛΕΓΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Για την ΛΑΡΚΟ δύο είναι οι ενστάσεις της Κομισιόν.
- Πρώτον ότι ανάμεσα στους 1.500 εργαζόμενους υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Στο θέμα του προσωπικού, ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι μιλά για μείωση του προσωπικού κατά 20% χωρίς μείωση αποδοχών για τους υπόλοιπους ή εναλλακτικά για οριζόντια μείωση αποδοχών για όλους. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί λύση που να εξασφαλίζει την ελάχιστη συναίνεση των εργαζομένων, και κυρίως εκείνων που απασχολούνται στο εργοστάσιο της Λάρυμνας στη Φθιώτιδα και στα βασικά μεταλλεία (Αι Γιάννης).
- Δεύτερον ότι είναι κατά τέτοιο τρόπο δομημένοι οι δύο διαγωνισμοί (ένας για την πώληση του εργοστασίου μαζί με ένα από τα μεταλλεία, και ένας για όλα τα υπόλοιπα ορυχεία της εταιρείας) με συνέπεια ο τελικός πλειοδότης, να φορτώνεται όλες τις σημερινές κρατικές ενισχύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ, τις οποίες φυσικά και θα κληθεί από την Κομισιόν να επιστρέψει πίσω.
Εδώ η Κομισιόν διαφωνεί ο νικητής του πρώτου να έχει δικαίωμα να πλειοδοτήσει και στο δεύτερο, η ελληνική πλευρά θα υποστηρίξει ότι κανένας επενδυτής δεν έχει ενδιαφερθεί να αγοράσει μόνο το εργοστάσιο ή μόνο τα μεταλλεία.
Πάντως στην Κομισιόν έχει αναφερθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον στο ΤΑΙΠΕΔ από δύο επενδυτές, την ισραηλινή Cunico Resources και μια εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ