ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ03042021

Τετ, 03 Μαρ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Στους δρόμους της Χαλκίδας κατά του ασφαλιστικού νόμου

Στους δρόμους της Χαλκίδας κατά του ασφαλιστικού νόμου

Μαζικές κινητοποιήσεις σήμερα και στην Χαλκίδα κατά του ασφαλιστικού, που έχει έρθει για ψήφιση στη Βουλή. 

Συμμετέχουν κυριολεκτικά  οι πάντες!
Το ΠΑΜΕ που πρωτοστατεί σε αυτές, αναφέρει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο:

Καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση στο διηνεκές τους συνταξιούχους και τους σημερινούς εργαζόμενους – αυριανούς συνταξιούχους. Το κράτος εγγυάται μόνο τα 384€ της “εθνικής σύνταξης” και αυτά υπό προϋποθέσεις.
 Ανεβάζει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες.  Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.
Θέτει προϋπόθεση 12.000 ένσημα που είναι 40 χρόνια εργάσιμου βίου (φυσικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές δουλεύουν μόνο μερικούς μήνες το χρόνο, αυτό ισοδυναμεί με πάνω από πενήντα χρόνια!!!)
Με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, προχωράει σε νέα μείωση και υποβάθμιση των παροχών υγείας, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να πληρώνουν πολύ περισσότερα για φάρμακα και εξετάσεις.
Το ΠΑΜΕ μιλά και για στηρίγματα της κυβέρνησης "από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που κάνει τα πάντα για τηρηθεί «σιγή ιχθύος» απέναντι στο αντιασφαλιστικό έγκλημα. Η ΓΣΕΕ που βρίσκει θετικά στους νόμους αυτούς ή οι Ομοσπονδίες όπως η δικιά μας, η ΔΟΕ, που δεν κάνουν το παραμικρό για να οργανώσουν τον αγώνα των συναδέλφων!
Στην ίδια γραμμή και οι υπόλοιπες δυνάμεις - εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του συλλόγου μας (ΔΗ-ΣΥ- ΔΑΚΕ- Δύναμη Αναγέννησης-Τελευταίο Θρανίο) για άλλη μια φορά περιορίστηκαν απλά στην αποστολή e-mail στα σχολεία, χωρίς να γίνει ουσιαστική ενημέρωση των συναδέλφων και η απαραίτητη οργάνωση του αγώνα. Προβληματισμό, επίσης, προκαλεί η στάση των ίδιων δυνάμεων στη γενική συνέλευση όπου επικαλούμενοι τη μικρή συμμετοχή, για την οποία έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, μιας και δεν κουνήσαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη μαζικότητα, δε μπήκαν καν στον κόπο να συζητήσουν με τους λιγοστούς συναδέλφους που αφιέρωσαν το χρόνο τους για να παρευρεθούν. Η απάντησή τους στο κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για κοινή απεργιακή συγκέντρωση με τα σωματεία της Χαλκίδας την Τρίτη 18 Φλεβάρη ήταν να γυρίσουν την πλάτη και να αποχωρήσουν"
*  Σήμερα οι διαδηλωτές θα υποδεχθούν και τους απεργούς εργαζόμενους, από τη ΛΑΡΚΟ. Ώρα 11πμ στο Βούρκο & πορεία στην Υψηλή Γέφυρα.
Προσυγκέντρωση των συνδικάτων 10πμ Πλατεία Αγοράς