ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ01202021

Τρι, 19 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΛΑΡΚΟ ΜΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ

ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΛΑΡΚΟ ΜΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ

Τι δήλωσαν στους εργαζόμενους Χατζηδάκης και Θωμάς σε ξεχωριστές συναντήσεις μαζί τους

Αντίθετα τα Συνδικάτα
"Λύση είναι η τριχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ με βάση το σχέδιο του 2014 και υπάρχουν ήδη υποψήφιοι επενδυτές όταν αυτό προχωρήσει". 
Αυτό δήλωσε στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος δέχεται τους εργαζόμενους όποτε το ζητούν.

Ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε και σκέψεις για τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι εξετάζεται με ποιον τρόπο θα είναι υλοποιήσιμο και βιώσιμο το σχέδιο για την εταιρία αφού ο στόχος είναι να μην κλείσει και να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας.
Υπάρχουν - είπε - σκέψεις πάνω στο μοντέλο της ΔΕΗ για εθελουσία έξοδο. Αυτό βέβαια δεν είναι ακόμα στις αποφάσεις της κυβέρνησης, απλά εξετάζονται όλα τα σενάρια που θα φέρουν το σωστό αποτέλεσμα για τη βιωσιμότητα της εταιρίας. Επίσης ανέφερε ότι κανένας από τους παλαιότερους εργαζόμενους, δεν πρόκειται να χάσει κάτι από τα κεκτημένα που έχει μέχρι σήμερα.
Είπε επίσης ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της ΚΟΜΙΣΙΟΝ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, γιατί το θέμα των κρατικών ενισχύσεων ακόμα είναι στο προσκήνιο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ Γ. ΘΩΜΑ
Στις 15 του μήνα είχαμε και συνάντηση των εργαζομένων με τον Υφυπουργό του ΥΠΕΝ  Γεράσιμο Θωμά, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοστάσιο και πραγματοποίησε συνάντηση με το Επιχειρησιακό Σωματείο και τα δύο κλαδικά σωματεία που υπάρχουν στον χώρο.
Και εδώ διατυπώθηκαν οι ίδιες απόψεις που μιλούν ξεκάθαρα για το ίδιο σχέδιο από το 2014 και για την τριχοτόμηση της εταιρίας.
Ο κ. Θωμάς μίλησε για την ανισότητα των μισθών, για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
ΟΧΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
 Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ωστόσο, κάθετα αντίθετοι ως προς την ιδιωτικοποίηση αλλά και στις μορφές εργασίας που σκέφτεται να προωθήσει η κυβέρνηση.
Αναφέρουν συγκεκριμένα:
"Η κυβέρνηση να γνωρίζει ότι η ΛΑΡΚΟ είναι μία ενιαία και αδιαίρετη κι εμείς θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε για να μείνει αυτή η εταιρία στο πρόσωπο που έχει.
Ήδη στην προηγούμενη Γ.Σ τονίσαμε τους φόβους μας ως προς αυτά τα σχέδια και σας καλέσαμε να συμμετέχετε μαζικά σε μία ΓΣ, στην οποία θα πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον της εταιρίας.
Θα πρέπει όλοι ΜΑΖΙΚΑ να συμμετέχουμε για να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον μας.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της εταιρίας, με οποιαδήποτε τρόπο και μορφή την προωθήσει η κυβέρνηση και μιλάμε και για τις προηγούμενες. Σαν εργαζόμενοι μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε την εταιρία ζωντανή. Μπορούμε να γίνουμε ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ και να πάρουμε γερές και γενναίες αποφάσεις για το μέλλον μας στην εταιρία αυτή. Λέμε ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης λέμε ΟΧΙ σε αλλαγές ως προς τη μορφή εργασίας και σε σχέδια που θα φέρουν τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ