ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ10222020

Τετ, 21 Οκτ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ▶ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Οι δασεργάτες της Εύβοιας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

▶ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Οι δασεργάτες της Εύβοιας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Έχουν εκπαιδευτεί και προσφέρουν μόνιμο - σημαντικό έργο

Στην Πανελλαδική διαδήλωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη στην Αθήνα θα λάβουν δυναμικά μέρος οι δασεργάτες της Εύβοιας, που οι συμβάσεις τους λήγουν σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για παράταση αλλά και για μόνιμες προσλήψεις.
Οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους αναδεικνύουν τόσο την αναγκαιότητα για στελέχωση των δασικών υπηρεσιών της χώρας, όσο και την αγωνία τους για την επιβιωσή τους καθώς θα βρεθούν αναγκαστικά στο δρόμο της ανεργίας. Συγκεκριμένα αναφέρουν: "Οι συμβάσεις μας – είμαστε 60 άτομα εργαζόμενοι, δασολόγοι, διοικητικό προσωπικό – ξεκινούν να λήγουν στις 30 Νοεμβρίου 2019.
Παρά τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης, παρά την αναγνώριση του έργου μας, παρά το γεγονός ότι καλύπτουμε πάγιεςκαι διαρκείς ανάγκες, μέχρι σήμερα δεν εισακούγεται το αίτημά μας, για συνέχιση της εργασίας μας είτε με παράταση των συμβάσεων μας (των 547 ευρώ τον μήνα…χωρίς δώρα Χριστουγέννων ή Πάσχα) είτε με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που τόσο απαραίτητες είναι για τις υποστελεχωμένες δασικές υπηρεσίες της χώρας.
Προσληφθήκαμε μέσω ΟΑΕΔ το καλοκαίρι του 2018 συνολικά 5.066 άτομα σε όλη την Ελλάδα και τα τέσσερα δασαρχεία της Εύβοιας (Χαλκίδας, Ιστιαίας, Λίμνης, Κύμης-Αλιβερίου) και μας δόθηκε μια οκτάμηνη παράταση την περασμένη άνοιξη.
Εκπαιδευτήκαμε μέσω σεμιναρίων στο αντικείμενο και εκτελούμε – παρά τις ελλείψεις υλικών μέσων – εργασίες καθαρισμού στα δημόσια δάση (κλαδέματα, καθαρισμός υποορόφου, διάνοιξη δρόμων και ζωνών). Πρόκειται για εργασίες απομάκρυνσης-διαχείρισης δασικής βιομάζας απαραίτητες για την πρόληψη πυρκαγιών και την διατήρηση της ισορροπίας των δασικών οικοσυστημάτων. Βατώντας, Εγγλεζονήσι, Ριτσώνα, Προφήτης Ηλίας, Αλσύλλιο Αγίας Μαρίνας (Εργατικές Κατοικίες), Αλσύλλιο Μπαταργιά, νέο νοσοκομείο, Πέι Δοκού, επαρχιακής οδός Δροσιάς-Λουκισίων (Ανθηδόνα), είναι μερικές από τις περιοχές που καθαρίστηκαν όλο αυτό το διάστημα από ξερά δέντρα, κλαδιά, απορρίμματα. (σ.σ. αποστέλλουμε και σχετικές φωτογραφίες).
Θέλουμε λοιπόν να ζούμε με στοιχειώδη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ από τον μόχθο μας για να καλύπτουμε κάποιες βασικές ανάγκες, δικές μας και των οικογενειών μας. Αρνούμαστε τον εκβιασμό της ανεργίας ως μηχανισμού  ανακύκλωσης της μιζέριας.
Καλούμε λοιπόν όσους και όσες αντιλαμβάνονται το ΔΙΚΑΙΟ του αιτήματος μας να μας υποστηρίξουν. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα στο υπουργείο Εργασίας (οδός Σταδίου)».