ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Νέο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ χθες

Νέο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ χθες

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς χθες Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 18:30.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται "με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα για να αποσύρει η κυβέρνηση της ΝΔ το πολυνομοσχέδιο, που συζητιέται αυτές τις μέρες στις επιτροπές της Βουλής και χτυπά μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες".

Ακόμη το ΠΑΜΕ αναφέρει:
"Με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές μάχες στο πλευρό των σωματείων τους, οι εργαζόμενοι πέταξαν στα σκουπίδια τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, εργοδοτών και της συνδικαλιστικής μαφίας που αποτελεί την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, να περάσουν τα μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο.
Τώρα, χωρίς αναμονή κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Μαζί με εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα διαδηλώσουν όλη τη χώρα, δίνουμε μαζική απάντηση και στη Χαλκίδα!
•Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους, απαιτείται «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου», που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών.
•Ενισχύουν εκ νέου τις ενώσεις προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής, ενώ ακόμα και οι Τοπικές κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς.
•Προωθούν το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται και να διεκδικούν.
•Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
•Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
•Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
•Ορίζουν τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
Συνεχίζουμε την πάλη ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και των εργατοπατέρων που την ακολουθούν κι έκαναν ό,τι μπορούσαν για υπάρξει σιγή νεκροταφείου, απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία για στήριξη των μέτρων.
Κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη να αναρωτηθεί: γιατί αφού κυβέρνηση, εργοδοσία και εργατοπατέρες μιλούν «για αγώνες που δεν έχουν αποτέλεσμα», «για ξεπερασμένες μορφές πάλης όπως η απεργία», χτυπούν ακριβώς το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, στην ίδια την απεργία;
Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή είναι η δύναμη της εργατικής τάξης που αν αποφασίσει να την αξιοποιήσει μπορεί να κατακτήσει τα δικαιώματά της! Δυναμώνουμε το μαζικό ρεύμα αντίστασης, χτίζουμε αληθινή ταξική ενότητα διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών μας".