ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Είπε ό,τι γνώριζαν όλοι!

Είπε ό,τι γνώριζαν όλοι!

Μια δίωξη χωρίς νόημα, συνδικαλιστή μετά τις φωτιές στα Ψαχνά

Στις 16 Αυγούστου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών είχε κάνει παρέμβαση στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, σχετικά με ζητήματα Διοικητικής Μέριμνας που παρατηρήθηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας.
Συγκεκριμένα όπως είχε καταγγελθεί, για δύο τουλάχιστον ημέρες σημαντικό τμήμα των εμπλεκομένων πυροσβεστικών υπαλλήλων σιτίστηκε με μερίδες πείνας. Αποτέλεσμα της υπερεργασίας και της μη χορήγησης επαρκούς ποσότητας τροφής ήταν ένας πυροσβέστης να μεταφερθεί στο 251 - ΓΝΑ με ασθενοφόρο.
Εξαιτίας της παρέμβασης αυτής διατάχθηκε διενέργεια Ε.Δ.Ε. από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος. Η εξέλιξη αυτής της Ε.Δ.Ε. ήταν να κληθεί σε απολογία ο εκλεγμένος με την Ε.Α.Κ.Π. συνδικαλιστής στην  Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπυροσβέστης Κ. Κέκης, με τις κατηγορίες ότι ασκεί αβάσιμη κριτική με ψευδείς εκφράσεις από κακή βούληση.
Η Ε.Δ.Ε. που είχε μείνει από πέρυσι σε εκκρεμότητα ανασύρθηκε από τα υπηρεσιακά συρτάρια μετά από ένα χρόνο και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε.
Ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες από τις ελλείψεις σε τροφή και νερό κατά τις δασικές πυρκαγιές, αλλά και τις ελλείψεις στα Μ.Α.Π., είναι διαπιστωμένα εδώ και αρκετά χρόνια και αναφέρονται διαχρονικά μέχρι και πρόσφατα, εκτενώς και λεπτομερώς, μέσα από ανακοινώσεις της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, πρωτοβάθμιων σωματείων των πυροσβεστών και το σύνολο σχεδόν των συνδικαλιστικών οργάνων του Πυροσβεστικού Σώματος, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, άλλους αρμόδιους φορείς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Επίσης αρκετοί εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου έχουν προβεί διαχρονικά σε σχετικές παρεμβάσεις. Στελέχη της παρούσας κυβέρνησης και μέλη του κυβερνώντος κόμματος πριν τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, είχαν αναγνωρίσει τα προβλήματα αυτά καταθέτοντας μάλιστα και ερωτήσεις στο κοινοβούλιο σχετικά με την αντιμετώπισή τους. Αναφερόμαστε στις ερωτήσεις:
oυπ. αριθ. 3321/13-11-2018 ερώτηση του κ. Λευτέρη Κ. Αυγενάκη
mυπ. αριθ. 7304/6-5-2019 ερώτηση του κ. Μάξιμου Π. Χαρακόπουλου
m υπ. αριθ. 7428/16-5-2019 ερώτηση του κ. Αθανάσιου Π. Δαβάκη
Στα παραπάνω προστίθεται και η δημόσια αντίδραση του αιρετού περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, στις 6 Ιουλίου 2019, για τον τρόπο αντιμετώπισης των πυροσβεστών, με αφορμή παρόμοια προβλήματα σίτισης που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς για ακόμη μία φορά στην  περιοχή της Εύβοιας. Αποκορύφωμα του βάσιμου των καταγγελιών του συναδέλφου αποτελούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της φετινής πυρκαγιάς στα Ψαχνά Ευβοίας ο οποίος αναγνώρισε ότι οι Έλληνες πυροσβέστες « είναι ξάγρυπνοι, είναι συχνά χωρίς φαγητό, είναι κουρασμένοι… ». ( 13 Αυγούστου 2019 ).  
Με βάση τα παραπάνω η Ένωτική Αγωνισιτκή Κίνηση Πυροσβεστών ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοίδη:
Για ποιόν ακριβώς λόγο διώκεται ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής;
Γιατί διώκεται μόνο αυτός, αν θεωρείτε αδίκημα φυσικά να αναδεικνύεις υπαρκτά προβλήματα των εργαζομένων, και όχι και οι δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι των πυροσβεστών που καταγγέλλουν παρόμοια προβλήματα και επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές;
Πως είναι δυνατόν να επιβεβαιώνονται μέσα από έγγραφα επιτελικών υπηρεσιακών παραγόντων και από σχετικές έγγραφες και προφορικές τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων τα προβλήματα στην διοικητική μέριμνα και στα Μ.Α.Π., με αποκορύφωμα τις πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας και να καλείτε να απολογηθεί ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. που επικαλείται τα ίδια ακριβώς ζητήματα;     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ