ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ08122020

Τρι, 11 Αυγ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι προτείνουν, η Διοίκηση αντιπροτείνει αλλά η νέα συλλογική σύμβαση δεν υπογράφεται

Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, δεν αποδέχεται τα αιτήματα των εργαζομένων για τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης. 
Και στις τέσσερις συναντήσεις που έγιναν μέχρι στιγμής απέφυγε να δεσμευτεί ενώ πρότεινε και νέο... υπολογισμό των μισθών.

Το σωματείο με εξώδικη πρόσκληση κάλεσε τη ΛΑΡΚΟ,  στις διαπραγματεύσεις καταθέτοντας πρόταση που είναι:

•    η εξομάλυνση των βασικών μισθών όπως έχουν διαμορφωθεί αυτοί μέσα από την τελευταία επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση του 2007, για όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ.
•   Η καταβολή των τριετιών σε όλους τους εργαζόμενους με τον τρόπο που υπολογιζόταν στους εργαζόμενους  που έχουν προσληφθεί πριν το 2007 και αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχουν οι εργαζόμενοι είτε σε εργολάβο είτε με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
• Τα χρήματα στις αναβαθμίσεις που δόθηκαν μετά από το 2013 και δεν καταβλήθηκαν παράλληλα οι ανάλογες αυξήσεις.
• Αυξήσεις 1,7% για όλους τους εργαζόμενους.
• Κατάργηση των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ.
• Διασφάλιση όλων των κεκτημένων που είχαν οι εργαζόμενοι μέσα από όλες τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Η ΛΑΡΚΟ έφερε δικιά της πρόταση την οποία οι εργαζόμενοι απέρριψαν γιατί αλλάζει όλη τη δομή της μισθοδοσίας που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Κατέθεσαν μάλιστα νέα πρόταση με εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης 
Η ΛΑΡΚΟ την απέρριψε και αυτή λέγοντας πως «την κοστολόγησε και την έβγαλε πολύ μεγάλη». Κάλεσε δε τους εργαζόμενους, να καταθέσουν νέα πρόταση.
Είναι φανερό ότι η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ "ροκανίζει" χρόνο, οπότε θεωρείται βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις. 
Το ίδιο το Σωματείο σε ανακοίνωση του αναφέρει: "Απορρίψαμε  την αλλαγή υπολογισμού του παραγωγικού επιδόματος και καλέσαμε τη ΛΑΡΚΟ  να παρουσιάσει κάτι άλλο το επόμενο διάστημα. Περιμέναμε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα  να πάρουμε την τελική πρόταση.
Αν η ΛΑΡΚΟ κάνει προσπάθεια να ρίξει γέφυρα , έχει καλώς. Αν όχι, τις επόμενες ημέρες , θα προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση και θα προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι η ΛΑΡΚΟ να πλησιάσει την πρόταση μας.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Απριλίου 2019, κάναμε και νέα αντιπρόταση και είναι τελική από την πλευρά μας, αντιπροτείναμε να εξομαλύνει τους βασικούς». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ