ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07112020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ

Η Εύβοια υποφέρει από την παρατεταμένη κρίση - Δυο συγκεντρώσεις σε ΕΚΕ και Στρογγυλό

Με ιδιαίτερη σημασία για την Χαλκίδα και την Εύβοια, εορτάζεται και φέτος η εργατική Πρωτομαγιά. Η περιοχή μαστίζεται από την αποβιομηχάνιση, την υψηλή ανεργία και τη μαύρη εργασία, χωρίς να υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης. Αντίθετα υπάρχει ο φόβος η κατάσταση αυτή να συνεχιστεί.

Στα χρόνια της κρίσης, η ανεργία στο Νομό Εύβοιας έφτασε στο 40%, το ποσοστό της ανεργίας στους νέους στο 75% και η μαύρη ανασφάλιστη εργασία στο 60%.
Έκλεισαν εμβληματικές ιστορικές επιχειρήσεις με εκατοντάδες εργαζομένους, αλλά και το 60% μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων.
Θυμίζουμε εταιρείες που έκλεισαν αφήνοντας μεγάλες πληγές στην περιοχή:
ΣΕΛΜΑΝ. Απασχολούσε 1500 εργαζόμενους. Με Λιμάνι τεράστιες προοπτικές και 200 στέμματα στεγασμένους χώρους από τα 450 στρεμμάτων συνολικής έκτασής τους.
ΝΕΟΣΕΤ: Απολύθηκε το σύνολο των εργαζομένων του εργοστασίου (350).

ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ:

4 εργοστάσια στην περιοχή έκλεισαν τα 3, 100 απολυμένοι.
Ελληνικά Σωληνουργεία (ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ)).
Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ.
Ηλεκτρομηχανική Κύμης.
ΔΙΠΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, του ανέργους, τους νέους και τις νέες της ΕΥΒΟΙΑΣ στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη 1 Μαΐου και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Συνδικάτων στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ΏΡΑ 10.00΄το πρωί.
Έχοντας συνείδηση της ευθύνης και του χρέους που έχουμε απέναντι στους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, αγωνιζόμαστε ενωμένοι ενάντια στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές των κυβερνήσεων που τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε οικονομική και κοινωνική εξουθένωση.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.
Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της χώρας μας.

* Το ΠΑΜΕ και πλήθος σωματείων και φορέων της περιοχής όπως των σωματείων του Νηρέα, του Κελαϊδίτη ΑΕ, της Κελαϊδίτης ΕΠΕ, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, του ΖΟΥΡΑ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, των ΕΛΤΑ Εύβοιας, των συνταξιουχικών οργανώσεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ο σύλλογος εστιακών φοιτητών ΤΕΙ Ψαχνών, η ομάδα γυναικών Χαλκίδας μέλος της ΟΓΕ και άλλοι συνδικαλιστές, εργαζόμενοι κτλ της περιοχής, συναποφάσισαν  η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση τους να γίνει στο Στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας, με ώρα έναρξης στις 10:30 το πρωί της Πρωτομαγιάς.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ