ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08072020

Πεμ, 06 Αυγ 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΡΕΙΣ 24ΩΡΕΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΡΕΙΣ 24ΩΡΕΣ

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την εταιρεία πέραν των θεωρητικών προσεγγίσεων Σταθάκη

Πώς θα αντιμετωπιστεί η επερχόμενη κατάρρευση της ΛΑΡΚΟ; Οι εργαζόμενοι στη γενική τους συνέλευση απειλούν να προσωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες "αν χρειαστεί", όμως σε τι θα βοηθήσει αυτό όταν η εταιρεία βουλιάζει στα χρέη;

Ακόμη οι εργαζόμενοι απέρριψαν ομόφωνα το σχέδιο Σταθάκη που είναι "μια ιδεά γραμμένη στο γόνατο" και όχι μια επιχειρηματική προσέγγιση στο πρόβλημα.
Στο μεταξύ, ως «τελευταία ευκαιρία για την ΛΑΡΚΟ» χαρακτηρίζει η ΔΕΗ την προθεσμία έως την 1η Ιανουαρίου 2019 πριν παύσει να την εκπροσωπεί. Εκτιμάται ότι τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ανέρχονται περίπου σε 300 εκατ. ευρώ. Όπως είναι γνωστό η παροχή ενέργειας στην Χαλυβουργική διεκόπη για χρέος ύψους 31,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, είχε στις 12 Δεκεμβρίου συναντήσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Φθιώτιδα, Εύβοια Καστοριά και Βοιωτίας,  καθώς και με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, αναζητώντας τρόπους αντιμετώπισης του άμεσου κινδύνου διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου.
Η πορεία της τιμής του νικελίου υπήρξε χειρότερη των προβλέψεων, η εταιρεία καταγράφει ζημιές και συσσωρεύει νέες οφειλές προς τη ΔΕΗ, που δικαιούται να προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης.
«Η λύση που προωθείται , κινείται σε τρεις άξονες» ανέφερε ο κ.Σταθάκης «Πρώτον, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ.
Δεύτερον, η ΛΑΡΚΟ να προσαρμόσει το επίπεδο παραγωγής σε χαμηλότερα επίπεδα που υπαγορεύουν οι χαμηλές τιμές του νικελίου, να μεταβιβάσει πρόσθετες χρηματο-ροές της στη ΔΕΗ και να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους.
Τρίτον, η ΔΕΗ να αποδεχθεί οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης να μετατεθούν για την έναρξη του νέου έτους».
Στο μεταξύ μεγάλες είναι οι ευθύνες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή που παραπλανόύσαν μιλώντας για λύσεις που πο΄τε δεν υπήρξαν ή για δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ. Τώρα λένε τα αντίθετα.
«Έρχεται μια κρίσιμη περίοδος για τη ΛΑΡΚΟ» δήλωσε στο Star K.E. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ